• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
İhtiyaç sahiplerinin yüzü Umut Kervanı ile gülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Umut Kervanı Vakfı kurulduğu günden bu yana Türkiye’de ve dünyanın birçok bölgesindeki yetimler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ateşten kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayı öncesinde Gaziantep’te “Ramazan Umut Olsun” sloganıyla yardım çalışmalarına başlayan ve dağıttığı yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldüren Umut Kervanı, Ramazan boyunca hayırseverlerin desteklerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

 

Fakir ve muhtaçların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bugüne kadar kentte birçok faaliyet yapan Umut Kervanı, Ramazan bereketini paylaşmak isteyen hayırseverlerin yardımları sayesinde ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Umut Kervanı kentte gıda yardımlarının yanı sıra bağışlanan ev eşyası, temizlik, giyim ve ayakkabıları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Maddi durumu düşük olan yetim, mülteci ve muhtaç kimi aileler Umut Kervanı Vakfı binasına giderek yardım alırken gidemeyen ailelere ise gönüllüler aracılığıyla yardım kolileri adreslerine teslim ediliyor.

Ramazan ayı öncesi yardım çalışmalarıyla fakir, mülteci ve ihtiyaç sahiplerine bir ay yetecek miktarda hazırlanan Ramazan kolilerini ve paketlerinin dağıtımına başlayan Gaziantep Umut Kervanı, Ramazan boyunca yaptığı yardım çalışmalarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, İLKHA muhabirine, Ramazan ayının yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ayı olduğuna dikkat çekti.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşmanın artmasıyla daha anlamlı bir hale geldiğini ifade eden Özaslan, Umut Kervanı olarak ellerinden geldiğince bu bilinçle hareket ettiklerini belirtti.

Yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da daha fazla insana ulaşabilmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Özaslan, yardımların dağıtımını daha çok ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek yaptıklarını anlattı.

 “Yardım çalışmalarımızı Ramazan ayında daha fazla artırıyoruz”

Umut Kervanı Vakfı’nın Gaziantep’te Ramazan yardımlarına aralıksız devam ettiğini anımsatan Özaslan, “Ramazan öncesi hazırlıklarımızı yapmıştık. Umut Kervanı, Gaziantep'te 12 ay boyunca yardımlarına devam ediyor. Ramazan geldiği zaman bu yardımları biraz daha katlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Ramazan içerisinde, Ramazan öncesi ve Ramazan sonuna kadar inşallah bu yardımlarımız devam edecek. Yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere büyük bir çaba sarf ediyoruz.” dedi.

“Ramazan kolilerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz”

Hayırseverlerin bağışlarını koli ve paket halinde hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını belirten Özaslan, “Ramazan kolilerini ve paketlerini araçlarımızla daha önceden tespit etmiş olduğumuz ailelere evlerinde teslim ediyoruz. Gaziantep büyük bir şehir, ihtiyaç sahibi olan ailelerin sayısı çok ve bir taraftan Suriyeli olan aileler bir taraftan kendi halkımızdan ihtiyaç sahibi olanlar var. Hakikaten de geziyoruz ve bodrum katlarda yaşayan, işten çıkmış olup işsiz kalanlar, ihtiyacı olan aileler, dullar ve yetimler var. ihtiyaç sahiplerinin sayısı her geçen gün artıyor. Umut Kervanı, yıllardan beri bu ailelere ulaşmak için bir gayret, bir çaba içerisindedir. Dolayısıyla kardeşlerimizle beraber bu ailelere yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Ramazan geldiği zaman Ramazan kolilerimizi Ramazan öncesi hazırladık. Ramazan'ın girmesi ile beraber Ramazan kolilerimizi de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık ve ulaştırıyoruz. Aracımızla ihtiyaç sahiplerini kapısına kadar gidiyoruz, daha önceden tespit edilmiş olan bu ailelere Ramazan kolilerini götürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Özaslan, “Allah onlardan razı olsun. Eğer ki hayırseverlerimiz olmasa Umut Kervanı’nın bu çalışması yetersiz kalacak. Dolayısıyla asın bu hayrın asıl sahibi hayırseverlerdir. Umut Kervanı bir vesiledir. Dolayısıyla da hayırseverlerin emanetlerini yerine ulaştırmak adına ne böyle bir çalışmamız, bir gayretimiz var. Gaziantep halkı Umut Kervanı’nı tanıyor, Umut Kervanı’nı biliyor. Kapımızı çalan ve komisyonlarımızın tespit etmiş olduğu yüzlerce aile var. Güç bakımından bu ailelerin hepsine ulaşmamız mümkün değil. Hayırseverlerde Umut Kervanı’nı aracı kılarak eğer bu ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlarlarsa asıl asıl sevap onlarındır, Allah onların da yapmış oldukları hayrı kabul ve makbul eylesin. Rabbim inşallah mallarına bereket katsın ve hayırlı bayramlara ulaştırsın.” temennisinde bulundu.

“İhtiyaç sahiplerinin sayısı artarak devam ediyor”

Salgın sürecinin devam ettiğini ve ihtiyaç sahiplerinin sayısının her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Özaslan, “Çünkü fabrikada çalışan işçiler işten çıkartılıyor, esnafın işleri hakikaten gittikçe biraz daha sıkıntıya doğru gidiyor. Dolayısıyla ihtiyaç sahiplerinin sayısı da artarak devam ediyor. Yardıma muhtaç olanlar Umut Kervanı’na başvuruyor. Gelen taleplere bakıyoruz yüzlerce bir talep var. Fakat bizler de Umut Kervanı olarak bu ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için hayırseverlere ‘gelin aziz mübarek Ramazan günü yapacağınız yardımlarınızı, zekâtlarınızı, sadakalarınızı ve fitrelerinizi Umut Kervanı’na ulaştırın’ diyoruz. Yapacağınız yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşsın. Bu ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü aziz mübarek Ramazan ayında güldürelim diye uğraşıyoruz. Allah hayırseverlerimizin hayırlarını kabul eylesin. Rabbim ümmeti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) üzerinden virüs belasını kaldırsın diye dua ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir