• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
Polonya senatosundan Ukrayna'ya destek mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Polonya Parlamentosunun üst kanadı Senato Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki asker sayısını artırması nedeniyle 21 Nisan tarihinde, Ukrayna’ya destek içeren kararı kabul ettiler. Ukrayna’daki durumun masaya yatırıldığı ve kararın kabul edildiği özel toplantıda, Ukrayna’nın Varşova Büyükelçisi Andriy Deşçitsa, bölgedeki durum hakkında bilgi verdi.

Wyborcza sitesinin haberine göre kararda, “tanklar, ağır toplar ve füze topçuları, zırhlı piyade, insansız hava araçları ve savaş uçaklarıyla donatılmış birliklerin sayısının tehlikeli bir şekilde arttığı ve uluslararası hukuka aykırı olarak Kerç Boğazı’nın kapatılması kararının alındığı, Karadeniz’de Rus filosunun faaliyetlerinde artış gözlemlendiği” ifadelerine yer verildi.

'Rusya'nın saldırgan eylemi, Avrupa güvenliğini tehdit ediyor'
Bunun yanı sıra, Donbas’taki ayrılıkçıların Rus yönetiminden işgal altındaki Ukrayna topraklarını Rusya’ya katmasını istedikleri ifade edilen kararda, gerilimi tırmandırmaya yönelik bu girişimin, Avrupa’nın istikrarı bozma stratejisinin bir devamı olarak yorumlanması gerektiği belirtildi.

Kararda, “Komisyon, Rusya Federasyonu’nun eylemlerinin kıtamızdaki güvenliğe bir tehdit olduğu ve aynı zamanda Avrupa’daki sınırların dokunulmazlığı ilkesini sorgulamaya yönelik bir girişim olduğu kanaatinde.” denildi.

Komisyon, Rus yönetimini gerginliği tırmandırmaya son vermesi ve bölgedeki güvenlik durumuna yönelik tehditleri ortadan kaldırmasını istedi. Yalnızca AB ve NATO ortaklarının sert tutumunun gerginliğin tırmanmasını ve savaşı engelleyebileceğini vurgulayan Polonya Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu, bunun yanında NATO liderlerinden de Washington Antlaşması’nın 4. Maddesi uyarınca istişareler başlatmalarını istedi.

Kaynak:  Mepa news - Kırım Haber Ajansı

Bu haberler de ilginizi çekebilir