• DOLAR 32.541
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.98
  • ...
Balıkesir'de çeşitli suçlardan yakalanan 29 kişiden 4'ü tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuya ilişkin Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde ticaretini, kullanımını ve sokak satıcılarının faaliyetlerini önlemeye yönelik İl Merkezi, Bandırma, Bigadiç, Edremit ve Erdek İlçelerinde çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda 17 şahıs yakalanmış, bir şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmış, 16 şahıs ise haklarında yapılan adli işlemler sonrası serbest bırakılmıştır." denildi.

Olaylarla ilgili yapılan aramalarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin niteliklerinin belirtildiği açıklamada, "26,71 gram metamfetamin maddesi, 92 adet sentetik ecza hap, 13,61 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi, 13 adet ecstasy hap, 0,53 gram esrar maddesi, bir ruhsatsız tabanca ve 5 adet fişek ile 4 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan ve payp olarak tabir edilen cam aparat ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Asayiş uygulamalarında gözaltına alınanlara ilişkin yapılan açıklamada ise İl Merkezi, Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gönen ve Susurluk İlçelerinde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarda aranan 12 şahsın yakalandığı, bunlardan 3'ünün tutuklandığı ifade edildi.

Söz konusu şahısların yakalanmaları olaylarında ele geçirilen silah ve mühimmatların bilgilerinin paylaşıldığı açıklamada, 2 ruhsatsız tüfek ve bu tüfeğe ait 2 adet kartuş, bir ruhsatsız tabanca ve 29 adet fişeğin ele geçirildiği belirtildi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir