• DOLAR 32.574
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.283
  • ...
Sıcak Çermik’te 4'üncü kuyu açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışmaları yerinde inceleyen Sivas Valisi Salih Ayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın'dan sondajı devam eden termal kuyu hakkında bilgi aldı.

Sivas İl Özel İdaresi adına Sıcak Çermik Mevkiinde bin metre derinlikte açılması planlanan 4'üncü termal kuyu için sondaj çalışmaları sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Ayhan, bölgede 300 litre debili 3 kuyu olduğunu, 4'üncü kuyu için ise çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Açılacak 4'üncü kuyuda 60 derecelik termal su aradıklarını belirten Ayhan "Bu kuyular hem termal turizm anlamında kullanılmakta hem de Netgreen firması topraksız jeotermal sera için ısısından faydalanmaktadır. Tabii yenilikler ve değişimlerle birlikte yeni talepler olmaya başladı. Bunları da göz önünde bulandırarak yeni bir kuyu açma konusunda kararı aldık." dedi

Buradaki ruhsat alanı içerisinde hedeflerinin sıcaklığı 60 derece olma ihtimali olan bir termal su aramak olduğunu dile getiren Ayhan "Maksadımız bu bölgede termal turizm ile birlikte tarımsal üretimde, seracılıkta fark oluşturmak istiyoruz. İnşallah burada arzu ettiğimiz sıcaklıkta ve debide su çıktığı zaman hakikaten burayla ilgili olağan üstü gelişmeler olabileceğini söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Organize İhtisas Seracılık Bölgesi Planlanıyor

Geleneksel çadır alanları gibi birçok projenin hayata geçtiğini ifade eden Ayhan "Bunun devamında da inşallah bir organize ihtisas seracılık bölgesi planlaması da yapabiliriz. Bu suyun rezervuar durumuna göre buraya yönelik çok yüksek beklentilerimiz var." diye belirtti.

Sivas Sıcak Çermik'in termal turizmde iyi bir noktaya geldiğini belirten Ayhan, "İki nitelikli termal tesislerimize yönelik bu bölgenin doğal yapısını muhafaza ederek Altınkale projemizi gerçekleştirdik. Geleneksel çadır alanlarını oluşturduk ve bundan sonra da ürünün biraz daha ticarileştirilmesi açısından çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." dedi.

Ayhan "İnşallah buradan temennimiz arzu ettiğimiz miktarda ve sıcaklıkta su çıkmasıdır. İnşallah Sivas Sıcak Çermiği hem termal turizmde hem görsel anlamda hem de tarımda kullanılacak hale getireceğiz. Duamız ve temennimiz bu yöndedir." diye konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir