• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Fatma Şahin’den “ormanlık alan imara açılacak” iddialarına açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'te 5'inci Zırhlı Tugayı Komutanlığı’nın taşınmasıyla beraber bölgeye yapılması planlanan “Medeniyet Şehri Projesi” ile ilgili projenin olduğu ormanlık alanın imara açılacağı iddiaları üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin basın toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Şahin, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın taşınmasıyla beraber bölgeye yapılması planlanan “Medeniyet Şehri Projesi”nin örnek gösterilerek bölgedeki ağaçların kesileceği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 

5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu arazide yapılacak “Medeniyet Şehri Projesi” hakkında son günlerde sosyal medya ve haber sitelerinde çıkan uydu fotoğraflarının gerçeği yansıtmadığını belirten Şahin, söz konusu alanın imara açılmadığını ifade etti.

Yapılması planlanan “Medeniyet Şehri Projesi”nde ormanlık alanın kent ormanı olacağını ve ağaçlara dokunulmayacağını belirten Şahin, yapılan düzenlemelerle 3 milyon 500 bin metrekarelik dünyanın en büyük kent ormanının oluşturulacağını söyledi.

Askıya çıkan bölgenin kurak ve ağaçsız bir alan olduğunu belirten Şahin, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yayınlanan fotoğraflarla imara açılacak bölgenin farklı yerler olduğunu ifade etti.

“Toplumun kafasının karıştırılmasını kabul edemiyorum”

Yanlış fotoğraflarla algı oluşturulmaya çalışıldığını aktaran Şahin, “Bu mesele ile ilgili bir sunum hazırladık. Son bir yıldır her gün ağaç diken bir ekibiz. Bugünde Gaziantep Eczacılar Odası ile yeni bir orman dikimi yaptık. Hepsi büyük ağaçlar. Biz böyle bir duruş gösterirken bir tane ağacın bile kesilmesine müsaade edemeyiz. En büyük hayalim dünyanın en büyük millet bahçesini açmak ve halka kazandırmak. Hakikaten şehir adına ve şehrin geleceği için bir iş yaparken yalan yanlış bilgilerle toplumun kafasının karıştırılmasını kabul edemiyorum. Bir diğer kabul edemediğim nokta ise sade bir vatandaş itiraz etse ‘bilmiyor’ derim ama bunu yapanlar eğitimlerini alıp yönetimlerde bulunan ve işi bilen adamlar. İmarda nere açtığımızı da bilmiyorlar. Bu durumu halkımızın takdiri ve vicdanına bırakıyorum. Bu şehir hepimizin.” diye konuştu.

“Proje Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı”

Konu hakkında sunum yaparak teknik bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihanda, “Tugayın olduğu yeri hepimiz biliyoruz. Daha öncesinde ilgili odalara bilgi verip sunumlar yapmıştık. Askeri alanlarda bulunan bütün bina, tesislerin Milli Savunma Bakanlığı’nın uygun gördüğü araziye bu binaların taşınması ve boşalan arazi belediyeye devredilecek. Bu amaçla hızlı bir mesafe aldık ve bir hayali gerçekleştirdik. Protokoller tamamlandı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı. Taşınacak yere ciddi bir yatırım yaptık. Ne yaptıysak bütün ilgililerle paylaştık ve sürekli açıkladık. Paylaşılan fotoğraflara bakıldığında proje ile farklı bir nokta görülüyor. Ağaçlık alan imara açılmasın diye protokolle bu ağaçlık alanı kent ormanı yapılacağı yazıldı, tapusunu büyükşehir almadı.” dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir