• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
CHP'nin 'Atatürk'lü bayraklarla' yaptığı israf
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bunlardan biri de BM’nin 2021 raporlarında Türkiye ile ilgili ortaya çıkan sonuçlardan biri;

“Türkiye’de her yıl 7,7 milyon tondan fazla gıda israf edilirken, kişi başına 93 kilogram yiyeceğin çöpe atıldığı saptandı.”

İç acıtıcı bir hal değil mi?

Gıda israfı konusunda o kadar yazılır çizilir, araştırmalar yapılır, raporlar sunulur da devletin ve resmi kurumların aleni olarak yapageldikleri israflar konusunda kamuoyunu tatmin edecek bir araştırma veya soruşturmanın yapılmaması hayal kırıklığına yol açıyor.

Mesela belediyelerin neredeyse her ay çeşitli gerekçelerle(!) açtıkları ihalelerle belediyelerin sözde araç gereç- temizlik- bakım onarım…gibi harcamalarına aktardıkları milyonlar neden şeffaf bir şekilde araştırılıp kamuoyu ile paylaşılmıyor?

Buralarda tüketilen paralar bu vatandaşın vergilerinden toplanan paralar olmasına rağmen kimse de çıkıp objektif bir şekilde hesap sormuyor.

Çünkü her parti kendi belediyelerini kolluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye’si de israf konusunda öncülük yapmaktan geri durmuyor.

En büyük icraatları “Heykel açılışı yapmak” olan CHP belediyeciliğinde bir diğer sözde hizmet(!) kolu da resmi bayramlarda çarşı pazarı bayraklarla donatmaktır.

Bayraklar matbaalara yaptırıldığı için matbaalar resmi bayramları ve seçimleri iple çekerler.

İBB’yi kazanmaya giden yolda en önemli vaadlerinden biri “Tasarrufa gideceğiz, israfı önleyeceğiz!” sloganları olmuştu.

Bu vaadin esamesi göremeyen İstanbullu şimdi de 23 Nisan için harcanan bayrak alımına şahit oluyor.

İBB yönetimi, 23 Nisan hazırlıkları kapsamında şehirdeki metroların içini Atatürk bayraklarıyla donatmış.

Her ne kadar metrolarda dağınıklığa ve çocukça bir görüntüye yol açsa da CHP için ‘Atatürklü bayraklar’ ideolojik anlam taşıyıp varlık sebebi sayıldığından kimse korkudan bu bayraklara sataşamıyor.

Bu bayraklar için bir ay önceden ihale açılmış ve iki gün önce ilginçtir, yeni kurulmuş bir şirkete ihaleyi kazandığı(!) için tam  5 milyon 845 bin TL'lik ödeme yapılmış.

Merak ediliyor devamlı israftan, memleketteki açlıktan işsizlikten…dem vuran CHP zihniyeti bu yıl KUTLANMAYACAK olan 23 Nisan için bu kadar parayı  belli şirketlere vermesi de sorgulanacak mı?

Üstelik bu israf Gıda israfındaki gibi de değil, 24 Nisan itibariyle bu bayraklar tam bir çevre kirliliğine de sebep oluyor.

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir