• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Siirt'te "Bir ünite kan bir porsiyon büryan" kampanyasına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus (Covid-19) salgını dolayısıyla kan stoklarında büyük oranda azalma görülmesiyle birlikte Siirt Belediyesi ve Siirt Kızılay Şubesi ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kan bağışı öncesinde kan verecek vatandaşlar gerekli formları doldurdu. Kan bağış standında görevli personel, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirirken, kan bağışı için de çağrıda bulundu. Görevliler kan bağışının düzenli olarak yapılması gerektiğini belirterek, 1 litre kanın 3 kişinin hayatını kurtardığını söyledi.

Kan bağışında önemli bir azalmanın olduğunu duyunca sağlık çalışanları olarak kampanyaya destek verdiklerini ifade eden Siirt il Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, kan bağışında bulunmaları için sağlık çalışanlarına davet mektubu gönderdiklerini kaydetti.

 

"Sağlık çalışanlarına minnettarım"

"Salgın nedeni ile kan ihtiyacının arttığını biliyoruz ve Ramazan ayının başlamasıyla da kan bağışlarında önemli bir düşüş olduğunu bilmekteyiz." diyen Ömür, "Kan bağışında önemli bir azalmanın olduğunu duyunca sağlık çalışanları olarak biz de yardımcı olalım dedik. Bütün sağlık çalışanlarımıza davet mektubu gönderdik. Kan hayati bir element, çocuklarımızın öyle hastalıkları var ki bazen bir günde 4-5 ünite kan almaları gerekiyor. Salgın sürecinde sağlık çalışanları çok yoruldular ama bugün de kan bağışı için buradalar, hepsine minnettarım" ifadelerini kullandı.

"Kan bağışı da en büyük sadakalardan biridir"

İhtiyaç olsun olmasın herkesin kan bağışında bulunması gerektiğini ifade eden Erkan Ertekin, belirli bir yaştan sonra insanların kan veremediğini, ilaç kullanmak zorunda kaldığını tansiyon, şeker veya birçok hastalığa yakalandığına dikkat çekti.

25'inci kan bağışında bulunduğunu dile getiren Ertekin, "Kan bağışladıkça rahatlıyorum ve buna inanıyorum, herkesin kan bağışında bulunmasını istiyorum. Kan bağışı hem insanın sağlığı için önemli hem de bir ihtiyaç olduğu için buna bir gün ihtiyacımız olduğunu bilmemiz gerekiyor. Salgın sürecinde bu çok daha önemli. Buna çok üzülüyorum, eskiden kan bulmak zordu, ama şimdi böyle bir imkân var, bu da çok güzel bir şeydir. Eskiden gidip bir insan bulup kan istiyorduk ama Kızılay bunu bizim yerimize yapıyor. İnsanlar sağlıklı iken kan bağışında bulunmalı, daha sonra kendisinin ihtiyacı olacaktır.  Kan bağışı en büyük sadakalardan biridir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır." ifadelerini kullandı.

"Bir insanın hayatını kurtaran bütün insanlığın hayatını kurtarmış gibidir"

"Büryan olsa da kan verilecekti olmasa da verilecekti ama Valimizin bu çalışmasına sevindik. Valimizin bu jestinden dolayı teşekkür ediyorum." diyen Musa Doğrusever,  "Salgın sürecinde kan stoklarında bir düşüş yaşandı, bizler de kan stoklarının daha fazla azalmaması için Kızılay şubesine gelip kan bağışında bulunduk. Cenab-ı Allah Maide suresinin 32'nci ayetinde şöyle buyurmaktadır: "Bir insanın hayatını kurtaran bütün insanlığın hayatını kurtarmış gibidir." Onun için bizler her zaman kan bağışında bulunmaları için halkımıza tavsiyede bulunuyoruz. Bugün verdiğimiz kan yarın bizim için de lazım olabilir. Hem kendi sıhhatimiz hem de başkalarının hayatını kurtarmak için bu kan bağışı kampanyasına herkesi davet ediyoruz. Valimizin başlatmış olduğu kampanya güzel bir vesiledir. Bu şekilde büryanımız da tanıtılacak." şeklinde konuştu

Daha önce de çok kan bağışında bulunduğunu ama salgından dolayı kan stoklarının çok eridiğini ve büyük bir sıkıntı yaşandığını duyduğu için kan bağışında bulunmak istediğini dile getiren Mehmet Pıncı Balcı, herkese kan bağında bulunmaları tavsiyesinde bulundu.

Balcı, "Bir daha kan bağışında bulunmak istedim, bütün arkadaşlarıma, herkese kan bağışında bulunmayı tavsiye ediyorum. Su mübarek Ramazan ayında sevap kazanırlar ve insani bir harekette bulunmuş olurlar. Valimize de çok teşekkür ediyorum. Büyük bir kampanyaya imza atmış oldu. Büryan bizim milli yemeğimiz zaten tüketiyorduk ama bunu dahi vesile kılarak böyle bir kampanya başlatılması güzel bir davranış oldu." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir