• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Siirt Belediyesi: HDP Milletvekili Beştaş'ın iddiaları tamamen yalan ve iftiradır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Terörle iltisakı" nedeniyle eski HDP Belediye Başkanın görevden alınarak yerine Kayyum atandığı hatırlatılan açıklamada, Siirt Belediyesi ile ilgili HDP Milletvekillerinin tamamen yalan ve iftira niteliğindeki beyanları ve haberler üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama ihtiyacı doğduğu kaydedildi.

HDP Milletvekili Beştaş'ın iddialarının tamamen yalan ve iftiradan ibaret olduğu belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

1. Belediye Başkan Vekili görevlendirilmesinin yapıldığı 15.05.2020 tarihinden bugüne kadar bir defa maske alımı yapılmış, iddia edildiği gibi 44,5 TL tutarında değil, tanesi 0,56 kuruştan kutusu (50 adet) 28 TL'ye alınmıştır. Devam eden süreçte maske ihtiyacı Devlet Malzeme Ofisi üzerinden bedelsiz olarak karşılanmaktadır.

2. Siirt Belediyesi Personel A.Ş'de görevli 15 personelin ücretleri yüksek bir şekilde arttırıldığı iddia edilmiş, fakat personel maaşları TİS (Toplu İş Sözleşmesi) hükümleri çerçevesinde yapılmıştır. Personel alımları yasal mevzuat çerçevesinde yapılmakta olup, ihtiyaçlar doğrultusunda birimler arası görev ve yer değişiklikleri yapılmaktadır.

3. Hazreti Fakirullah (Güres) Caddesi yenileme çalışması ihalesi yapılmış ve ihale süreci devam etmektedir.

4. SİSKİ altyapı hizmetleri ile ilgili iş niteliği ve miktarının değişmesinden dolayı 2 hizmet alımı birleştirerek ihale süreci tamamlanmış ve sözleşme imzalanmıştır.

Siirt Belediyesi'nin yatırımları ortaya çıktıkça ve Siirtli hemşerilerin belediye hizmetlerinden memnuniyeti arttıkça birilerinin dengesinin bozulduğu belirtilen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

Terör vaat eden, terörden beslenen ve milletin evlatlarına dağı reva gören, şantiyeleri basan, memleketin geri kalması için her türlü ihaneti yapan bir anlayışın temsilcileri halka hizmet yolundan bizi döndüremezler.

Siirt'e ayrılan her kuruşun Siirtliye hizmet için kullanılacağı ve tamamen asılsız olan iddialarla ilgili yasal yollara başvurulacağı kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir