• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.148
  • ...
Bingöl Umut Kervanı "Ramazan Umut Olsun" kampanyası ile muhtaçlara umut oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Ramazan ayının gelişiyle fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere yaptığı yardımlara hız verdi.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçlara yaptığı yardımlarla ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

Bingöl Umut Kervanı, binlerce aileye ulaştırmak üzere "Ramazan Umut Olsun" adıyla, Ramazan ayından önce hazırladığı gıda paketinin dağıtımını yapmaya devam ediyor.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Ramazan ayında binlerce aileye gıda yardımlarını ulaştırmayı hedefliyor.

 

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, hayrın küçüğünün veya büyüğünün olmadığına işaret ederek, “Mübarek Ramazan ayı öncesi hazırlıklarımızı yaptık, Bingöl'de 15 mahallemizde tespit ettiğimiz yüzlerce ailemize hemen Ramazan’ın başlangıcında gıda kolisi ve ikişer kg et olmak üzere ulaştırdık. Bingöl Umut Kervanı Derneği ailesi olarak bizler elimizden geldikçe çalışmalarımıza hız vermekteyiz. Salgının oluşturduğu bir mağdurlar kitlesi var. Salgının getirdiği zorluklar karşısında dernek olarak dört koldan çalışmalar yürütmekteyiz. Hayırseverler ile fakir aileler arasında köprü vazifesi görmeye devam ediyoruz. Hayrın katlanarak yükseldiği bu mübarek Ramazan ayında özelde Bingöl’de, genelde ise tüm Türkiye’de, sesimizin ulaştığı hayırsever kardeşlerimize sesleniyoruz. Kumanya bedelimiz 140 TL’dir. Gelin hep beraber fakir ve muhtaç olan bu kardeşlerimize umut olalım. Unutmayalım ki Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem), ‘Yarım hurma bile olsa kendinizi ateşten koruyunuz’ diye buyurmaktadır. Hayrın küçüğü ve büyüğü olmaz. Bizler de elimizden geldikçe bu kutlu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Cenabı Allah katkı gösteren, dua eden tüm kardeşlerimizden razı olsun” diye konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir