• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
İhtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

On bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayı Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de bu yıl da Covid-19 salgını nedeniyle sessiz geçiyor. Hüzün ve burukluğun bir arada yaşandığı bu Ramazan ayında da toplu iftar yemekleri yapılamazken kentin değişik noktalarına kurulan iftar çadırları da yine kurulamıyor.

Gaziantep’te her Ramazan ayında vatandaşlar, oruçlarını hep birlikte geleneksel olarak kurulan iftar sofrasında dualar eşliğinde oruçlarını açarak iftar sevincini ise aynı anda yaşıyordu.

 

Şahinbey ilçesinin en eski yerleşim yerlerinden Kepenek Mahallesindeki Şıh Meydanı ve Şehreküstü Konakları’nda Şahinbey Belediyesi tarafından geleneksel olarak kurulan iftar sofrasına binlerce kişi katılıyor ve dualar eşliğinde hep birlikte orucunu açıyordu.

Ancak geçtiğimiz yıl olduğu gibi yılda Ramazan ayının önemli güzelliklerinden olan iftar sofraları salgın nedeniyle kurulamıyor. Şahinbey Belediyesi de Covid-19 salgını nedeniyle toplu iftar yemekleri ve iftar çadırları iptal edilince iftar yemeklerini ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürüyor.

Şahinbey Belediyesi bazı ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal market üzerinden destekler sağlarken bu hizmetlerinin yanında da sıcak iftar yemeklerini vatandaşların evlerine ulaştırıyor. Şahinbey Belediyesi ekipleri yardıma muhtaç, yaşlı ve Covid-19 hastalarının evlerine yemek götürerek onlara destek oluyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Ramazan ayında vatandaşlara yemek dağıtımının devam ettiğini belirtti.

“Yemekleri vatandaşımızın evine götürüyoruz”

Her yıl Şehreküstü Konakları’nda ve Şıh Meydanı’nda on binlerce kişi ile birlikte iftarı açıp teravih namazını kıldıklarını hatırlatan Tahmazoğlu, “Son iki yıldır Koronavirüs nedeniyle toplu iftar yemekleri veremiyoruz. Ancak ekiplerimiz her gün 5 bin kişiye iftar yemeği hazırlayıp evlerine götürüyor. Böylece vatandaşlarımıza evlerinden çıkmadan iftar yemeği sunabilmiş oluyoruz. İnşallah bu kötü günler geride kaldığında yeniden Şehreküstü Konaklarında ve Şıh Meydanı’nda daha büyük katılımlar ve organizasyonlar ile iftar yemekleri düzenleyeceğiz.” dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir