• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
PKK Kararı Savaş Sebebi Saydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle`nin YSK kararı ile milletvekilliğinin düşürülmesi üzerine bağımsızların aldığı boykot kararına PKK`dan destek geldi. PKK, bağımsızların doğru yaptığını duyurdu.

ANF`ye konuşan Murat Karayılan, Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK) kararını Kürt sorunuyla ilgili bir karar olarak değerlendirdi. Karayılan, 12 Haziran Genel Seçimleri`nin Kürt sorununun çözümü ve Türkiye`nin demokratikleşmesi için çok önemli sonuçlar ortaya çıkardığını söyledi. Ancak YSK kararının inkar politikasının devam ettiği anlamına geldiğini ifade eden Karayılan, "Bu savaş ilanıdır" dedi.

"KARARI YSK TEK BAŞINA ALMADI"

Hatip Dicle`ye ilişkin alınan kararın bir kişiye karşı alınmış bir karar olmadığını, Dicle şahsında Kürt halkına ve özgürlük hareketine karşı alınmış bir karar olduğunu söyleyen Karayılan, sözlerine şöyle devam etti:

Bu karar devlet içindeki bir kurumun, YSK`nın, kendi başına aldığı bir karar değildir. Siyasi ve darbe niteliğinde bir karardır. Biz bunu bir siyasi müdahale olarak görüyoruz. Sonuçlar ortaya çıktıktan sonra müdahale edilmiş olması oldukça anlamlıdır. Bu müdahale, yükselen siyasal iradenin önüne set çekmek ve onu kontrol altına almaya dönük yapılmış bir müdahaledir.

ÇATIŞMA BAŞLAR TEHDİDİ

Biz, Kürt sorununda silahların tümden devre dışı bırakılması ve barışçıl, demokratik yöntemlerle sorunun tartışılarak çözülmesi için üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirdik ama üzerinden üç gün geçmeden devletin Kürt siyasetini boyunduruk altına almaya yönelen bu politikası devreye konulmuştur.

Eğer önümüzdeki yakın günler içinde Türk devleti ve hükümeti bu büyük haksızlığı ortadan kaldıran bir girişim geliştirmez ve düzeltmezse, bu, halkımıza karşı resmen bir savaş ilanı anlamına gelecektir.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir