• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Koronavirüs Hindistan'ı kasıp kavuruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Delhi Eyalet Başbakanı Arvind Kejriwal hastanelerde oksijen tüpü eksikliği görüldüğü ve çoğu hastanede de yatak sıkıntısının baş gösterdiğini belirtti.

Uzmanlar, ülke çapında artan vakaların ardından hastanelerdeki doluluk oranlarının en yüksek seviyeleri gördüğüne işaret ederek sağlık sisteminin "çökme noktasında" olduğu uyarısında bulunuyor.

Covid-19 salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alan Hindistan'da günlük vaka sayısı, son 24 saatte 273 bini geçti.

Ambulanslar, hastane hastane dolaşarak boş yatak ararken bazı sağlık merkezleri artık yer kalmadığı için Covid-19 hastalarını merkezlerin dışında bekletiyor. Ayrıca ambulanslar, her biri, içinde yarım düzine cesetle krematoryumların önünde bekliyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 1619 kişi Covid-19 nedeniyle öldü, ölenlerin sayısı 180 bin 550'ye yükseldi. Son 24 saatte 273 bin 810 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 15 milyon 321 bin 89 kişiye ulaştı.                

2 Nisan'dan bu yana günlük bazda dünyada en fazla vaka kaydedilen ülke konumuna gelen Hindistan, Covid-19 verilerinin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, "dünyada en fazla vaka tespit edilen 2. ve virüse bağlı en fazla ölümün görüldüğü 4. ülke" konumunda bulunuyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığı, ülkede uygulanan aşı sayısının 123 milyon 852 bin 566 doz olduğunu duyurdu.

Covid-19 aşılama verilerinin derlendiği "Ourworldindata.org" internet sitesine göre, Hindistan, ABD ve Çin'in ardından "dünyada en fazla aşı yapılan 3. ülke" oldu.

Salgının dünya genelindeki yeni dalgasını ilk karşılayan ülkelerden biri olan Hindistan'da, Covid-19'un mutasyona uğrayarak bulaşıcılığı artan türlerinin son dönemdeki vaka artışında etkili olduğu tahmin ediliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir