• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
İran: Viyana görüşmelerinde ilerleme kaydedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viyana görüşmelerini değerlendiren Hatipzade, "Bu görüşmeler teknik ve ABD'nin acımasızca yaptırımlarını kaldırması ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı kararındaki taahhütlerine dönmesi içindir" dedi.

Hatipzade, “Bu görüşmelerde bazı ilerlemeler kaydedildi ve doğru yoldayız. Ancak bu, görüşmelerin son aşamaya geldiği anlamına gelmiyor. Müzakerelerin yıpratıcı olmaması için hazırladığımız metinleri sunmaya çalıştık ve diğer taraflardan da hemen ortak örnekler ve metinler sunmasını istedik” ifadelerinde bulundu.

Hatipzade, Natanz Nükleer Tesisi’ndeki son sabotaj eyleminin failinin tutuklanmasıyla ilgili bir soruya, “Olayın güvenlik ve istihbarat boyutları yetkili kurumlar tarafından incelenirse daha iyi olur. Bu olay açık bir nükleer terörizmdir ve İran bu konuyu tüm boyutlarıyla sürdürecektir” yanıtını verdi.

 

İran’ın yüzde 60 saflıkta uranyum zenginleştirmesi ve buna verilen tepkilere ilişkin olarak Hatipzade, “İran nükleer anlaşma çerçevesinde kendi ihtiyaçlarına göre yüzde 60 zenginleştirme yapıyor. İran, ülke topraklarında yapılan terör eylemelerine yanıt olarak buna karar verdi. Ancak bu eylemin karşısında ABD ve Avrupa pratik olarak hiçbir tepki göstermedi. Bu onların iddialarını ortaya sergilemiştir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir