• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.542
  • ...
İmam Şar’ani’ye göre Kadir Gecesi hangi gün?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmam Şar’ani kendine göre bir hesaplama yöntemi geliştirmiş ve Kadir Gecesine ilişkin tahminlerde bulunmuştur. Peki Kadir Gecesi 2022 ne zaman? İmam Şar’ani’ye göre Kadir Gecesi hangi gün? Kadir gecesi 2022 ne zaman? Cevap haberimizde…

KADİR GECESİ NEDİR?

Kadir gecesi Kur'ân'da bir sureye adını vermiş Kur'ân'ı Kerim'in indiği bir gecedir. İbadetlerin bütün gecelerden daha hayırlı olduğu bin aydan yani 83 yıl dört aydan daha hayırlı bir gecedir. Meleklerin ve Cebrail'in (aleyhisselam) seferber olup indiği gecedir.

KADİR GECESİNİ RAMAZAN’IN HER GECESİNDE ARAMALIYIZ?

Sonuç olarak Kadir gecesini ihya etmek istiyorsak onu Ramazan'ın her gününde aramalıyız, bunu yapamıyorsak son on günde arayıp idrak etmeliyiz, bunu da yapamıyorsak en azından yirmi yedinci gece başta olmak üzere yirmi bir, yirmi üç, yirmi beş, yirmi dokuz gibi tekli gecelerde Kadir gecesini arayıp bulmalı ve yaşamalıyız.

İMAM ŞAR’ANİ’YE GÖRE KADİR GECESİ HANGİ GÜN?

İmam-ı Şa’rani hazretleri, kendi keşfini bildirmiş ve (Ramazan, pazar günü başlarsa, Kadir gecesi 29. gecedir. Salı başlarsa 27. gece, perşembe başlarsa 25., cumartesi başlarsa 23., pazartesi başlarsa 21., çarşamba başlarsa 19., cuma başlarsa 17. gecedir) buyurmuştur. Ramazan ayı 2022 yılında Cumartesi günü başladı. İmam Şar’ani’ye göre 2022 yılında Kadir Gecesi 23. Gece’de idrak edilecek.  

Ebül Hasan Harkani hazretleri de buyuruyor ki: Buluğ çağından beri Kadir gecesini hiç kaçırmadım. Ramazan ayının ilk günü Pazar günü başladığında, Kadir gecesi 29. gece olurdu. Pazartesi günü başladığında, 21. gece olurdu. Salı günü başladığında, 27. gece, çarşamba günü başladığında, 19. gece, perşembe günü başladığında, 25. gece, cuma günü başladığında, 17 gece, cumartesi günü başladığında 23. gece olurdu. (Mişkat-ül-envar, Şir’a-tül-İslam)

Her iki alimde kendine göre bir hesaplama yöntemi geliştirmiştir. Bu hesaplamaya göre her iki alim de bu yıl için 23. geceyi işaret etmiştir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir