• DOLAR 32.522
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2423.044
  • ...
Avusturya Rusya'dan Kovid-19 aşısı alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa'nın aşı tedariğinde BioNTech/Pfizer ile yaşadığı sıkıntının yanı sıra diğer aşıların sağlık sorunlarına yol açan belirtiler göstermesi, inaktif aşıların tercih edilmesinin önünü açtı.

Avrupa'nın Çin aşısı Sinovac alımını düşünmesinin ardından Avusturya da Rusya'dan Sputnik-V aşısı almaya karar verdi. Avusturya hükümetinin, Rusya’dan 1 milyon doz Sputnik V koronavirüs aşısı satın almak için anlaşmaya vardığı belirtildi.

1 MİLYON DOZ ALINACAK

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, hükümetinin, Rusya’dan 1 milyon doz Sputnik V aşısı satın almak için anlaşma yaptığını belirtti. Ancak aşı Avusturya’da, Avrupa’nın ilaç otoritesi EMA tarafından onaylanması ardından kullanılabilecek.

​Kurz, ORF televizyonunun aktardığı açıklamasında, “Avrupa otoritesi EMA’nın (Sputnik V aşısına) hızlı bir biçimde onay vermesini umuyoruz, zira her ek aşı hayat kurtarıp işleri koruyabilmemize ve normal yaşantımıza daha çabuk dönmemize yardım edecektir” dedi.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, Avrupa ilaç ajansının, Sputnik V aşısını değerlendirmeye mart başında başladığını açıklamıştı. Söz konusu süreçte aşının Avrupa standartlarına uygun olup olmadığına karar verilecek.

İngiliz tıp dergisi The Lancet’te yayınlanmış bir makalede, Sputnik V aşısının koronavirüse karşı korumada yüzde 91.6 oranında etkili olduğu teyit edilmişti.

Dünyada yerel bir sağlık otoritesi tarafından onaylanan ilk koronavirüs aşısı olan Sputnik V, antikor üretmesi için vücuda virüsün genetik kodlarını taşıyan bir viral vektör aşısı.

Söz konusu genetik kod, insan adenovirüsü içinde vücuda aktarılıyor. Adenovirüsün, üstünde daha önce pek çok araştırma yapılmış bir aracı olması nedeniyle aşının son derece güvenli olduğu biliniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir