Bugün iftarda ne yesek? İşte yedinci günün iftar menüsü!
Ramazan ayının yedinci gününde iftar sofralarınıza yine lezzetli ve doyurucu bir menüyle konuk oluyoruz.
Havaların ısınmasıyla birlikte soğuk çorbalar yine sofralarımızın baş köşesine oturmaya başladı. Bizde iftarımıza soğuk, lezzetli bir çorbayla başlayalım.
NOHUTLU SOĞUK ÇORBA
MALZEMELER
1 çay bardağı nohut
1 su bardağı gendime
Yarım kg yoğurt
8 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber, nane
Çorbanın ardından yine lezzetli bir ana yemekle iftarımıza devam edelim. Bugünkü ana yemeğimiz Antep, Urfa ve Adıyaman'ın vazgeçilmez lezzeti patlıcan kebabı.
PATLICAN KEBABI
MALZEMELER
6 adet orta boy patlıcan
3 adet orta boy domates
5-6 adet sivri biber
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Köftesi için
500 g kıyma (Dana kıyma ile kuzu boşluk kıyma karışık)
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz
Bugün iftarda ana yemeğimize arpa şehriye pilavı eşlik edecek.
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
MALZEMELER
1 adet çarliston biber
2 adet domates
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Elbette olmazsa olmazımız salata da bugün iftar soframızda yer alacak.
ÇOBAN SALATA
MALZEMELER
4 adet orta boy domates
3 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy salatalık
1 adet büyük boy kuru soğan
1/4 demet maydanoz
Ve elbette yemeğin ardından keyifle yiyeceğimiz hafif ama lezzetli bir tatlı...
PORTAKALLI İRMİK TATLISI
MALZEMELER
üzeri için ;
4 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı un
1, 5 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
İrmikli tabanı için;
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı nar tanesi