• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
'Suudi Arabistan ile İranlı yetkililer görüştü 'iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Financial Times'ın yetkililere dayandırdığı haberine göre, iki ülke arasında 4 yıldır kesilen diplomatik ilişkilerin ardından ilk kez doğrudan görüşmeler gerçekleşti.

Haberde Suudi-İran müzakerelerinin ilk turunun 9 Nisan'da Bağdat'ta gerçekleştiği, görüşmede "Yemen'deki İran bağlantılı Ensarullah'ın Suudi Arabistan'a yönelik saldırılarının" konuşulduğu ifade edildi.

İsimsiz bir yetkiliye göre, Suudi heyetine üst düzey bir istihbarat yetkilisi başkanlık etti. Kaynak, önümüzdeki hafta yeni bir müzakere turunun planlandığını da sözlerine ekledi.

Gazeteye göre, müzakere sürecini, özellikle geçtiğimiz mart ayında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman El Suud ile görüşen Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi kolaylaştırıyor.

Gazete, konuyla ilgili görüştükleri üst düzey bir Suudi yetkilinin müzakere iddialarını reddettiğini söyledi. Irak ve İran hükümetlerinin de bu bilgiler hakkında yorum yapmadıkları bildirildi.

Gazete ayrıca yabancı bir diplomat olan ve Irak yönetiminin üst düzey bir temsilcisinden müzakerelerin yapıldığına dair doğrulama aldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir