• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
SMA hastası Rüzgar bebek, yardım bekliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günden güne kasları eriyen oğullarının nefes alabilmesi için boğazında delik açıldığını anlatan Çiçek ailesi, Rüzgar'ın yurt dışında gen tedavisi almasını istiyor.

SMA HASTASI RÜZGAR YOĞUN BAKIMDA

Bornova ilçesinde yaşayan İbrahim (41) ve Gülistan Çiçek (28) çiftinin, Damla Çiçek (10) ve Deniz Fırat Çiçek'in (2) ardından dünyaya gelen oğlu Rüzgar Samet Çiçek, SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele ediyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde henüz 4 aylıkken teşhisi konulan Rüzgar bebek, hastalığının gün geçtikçe ilerlemesi üzerine yoğun bakımda gözetim altında tutuluyor.

HASTALIĞI HIZLI İLERLİYOR

Hastalığın hızlı ilerlediğini dile getiren anne Gülistan Çiçek, vakitlerinin giderek daraldığını belirterek, oğlunun sağlığına kavuşması için hayırseverlere seslendi.

"DESTEKLER DURMUŞ VAZİYETTE"

Rüzgar'ın bakımının giderek zorlaştığını belirten anne Çiçek, endişe duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "Gen tedavisi için bağış kampanyamıza destekler durmuş vaziyette. Yurt dışındaki tedaviden faydalanabilmesi için gerekli olan miktarın ancak yüzde 1,5'luk kısmını toplayabildik. Bugün alçı için ölçü aldılar. Bacağına korseler takılacak. Kasları zarar gördüğü için bacakları dönmeye başladı. Bir an önce kampanyamızın hızlanması gerekiyor. Vaktimiz az.”

"20 MİLYON LİRA LAZIM"

Baba Çiçek, "Çocuğumu eve götürmek istiyorum, götüremiyorum. 4 aydır ablası, ağabeyi, annesi perişan olduk. 5 ayda ancak yüzde 1,5'luk destek topladık. Oysa 20 milyon lira para lazım. Bu Ramazan ayında fitre, zekat, hayır, sadaka neyse elimizden tutun. Çocuğumuzun kampanyasını bitirelim. Çocuğuma ne zaman baksak gözünde yaş var. Ama sesi çıkmıyor." dedi.

KAYNAK: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir