• DOLAR 32.599
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2411.79
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

DİYARBAKIR MEDYA: \"Zalimlere karşı birlik beraberlik içinde hareket etmeliyiz\"

Dünya Mustazaflar Haftası nedeni ile Mustazaflar Cemiyet Diyarbakır Şubesi tarafından Diyarbakır`da resim sergisi açıldı. Resim sergisini gezen Diyarbakırlılar, zalimlere karşı Müslümanların vahdet içinde olması gerektiğine vurgu yaptılar.

 

DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: HÜDA PAR Ergani`de açıldı

HÜDA PAR Ergani İlçe Teşkilat Binası coşkulu bir kalabalık eşliğinde açıldı. Açılışta HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ve Ergani İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran birer konuşma yaptı. HÜDA PAR Ergani Teşkilatı yetkilileri ve halk tarafından Hoşan Köyü girişinde büyük bir coşkuyla karşılanan Genel Başkan Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki konvoy, Ergani ilçe merkezinde bir tur attıktan sonra parti binasına geldi.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: Hükümete anayasa uyarısı

Başkanı Haşim Kılıç, \"Devletin tüm inançlar karşısında eşit uzaklıkta durmasını öngören laiklik anlayışı, toplumun birliğini sağlaması gerekirken bizdeki uygulama ile ayrışmaya ve çatışmaya ivme kazandıran bir fonksiyon üstlenmiştir\" dedi.

 

HABER DİYARBAKIR: Kürdistan İslami Hareketi HÜDA PAR`ı ziyaret etti

Irak Kürdistan İslami Hareketinin Dışişleri Sorumlusu Haci Aso Kenedi, İçişleri Sorumlusu Muhammed Hoşnaf, Erbil Hareketi İslami Diyanet hocası Hendiren Abdullah ve İslami Hareket basın sözcüsü Goran Nuri, Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır şubesi tarafından bu akşam düzenlenecek panel öncesi HÜDA PAR Diyarbakır il Teşkilatını ziyaret etti.

 

DİYARINSESİ: Bismil`de husumetli aileler barıştı

İki kişinim ölümü ve 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavgayla başlayan husumet, düzenlenen barış töreniyle kan davasına dönüşmeden sonlandı.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Üstad Diyarbakır`da anıldı

Yüzyılın Uleması Üstad Bediüzzaman Saidi Nursi hazretleri Diyarbakır`da anıldı. Ölümünün 53. yıl dönümünde anılan Üstad`ın hayatı senavizyonla anlatıldı.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: `Sistem Türklük üzerine kuruldu`

HÜDA PAR Ergani ilçe teşkilatının açılış töreninde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, sadece Türklük üzerine bir sistem kurulduğunu belirterek, \"Türkiye`de yaşayan herkes Türk kabul edildi. Hem bu toprakların insanlarının dinine savaş açıldı. Hem de bu coğrafyanın insanları kendi diliyle konuşamaz oldu\" dedi.

 

YENİ YURT GAZETESİ: Halepçe, derin yaralar bıraktı

Ak Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen, Halepçe katliamının vicdanlarda bıraktığı izlerin silinmediğini belirtti.

 

HABER DİYARBAKIR ORG: Sanat sokağında silahlar konuştu

5 zabıta ve esnaf yaralandı Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti`nde bulunan Sanat Sokağı`nda LİLA Cafe sokakta izinsiz kapalı alan yaptı. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir