• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Rusya’da sanayi üretimi artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EKONOMİ SERVİSİ

Rusya Federal İstatistik Servisi (Rosstat)raporuna göre, mart ayında ülkedeki sanayi üretiminin aylık bazda artış oranları yüzde 12,2 olurken, şubat ayındaki sanayi üretimi hacimlerinde yüzde 3,2 oranında düşüş kaydedilmişti.

Öte yandan, ülkenin madencilik sektöründeki üretim hacimlerinin yıllık bazda yüzde 5,6’ya gerilediği ifade edilen Rosstat raporuna göre, imalat sanayinde meydana gelen üretim hacmindeki artışın yüzde 4,2’ye ulaştığı da vurgulandı.

Elektrik, gaz ve buhar enerjisi alanlarındaki üretim hacminin yıllık bazda yüzde 11 arttığını kaydeden Rosstat, su, kanalizasyon, arıtma ve geri dönüşüm alanlarındaki üretim hacminin ise yüzde 9,7 oranlarına ulaşan düşüş gözlemlendiğini de açıkladı.

Rosstat, şubat ayında 2020 için sanayi üretimi verilerini yeniden değerlendireceğini açıklamıştı. Güncellenen verilere göre revize edilen yeni raporda, Rusya’da sanayi üretim endeksi yüzde 0,3 artarak yüzde 97,4 oranlarına yükselmişti.

Rosstat, güncellenen sanayi üretimi verilerinin, enerji sektörü ile birlikte madencilik ve işleme sanayi üretimlerindeki değişiklikler nedeniyle yapıldığının altını çizmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir