• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
Tüm kamu kurumlarında mescit açılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, derneğinin Sinop ve Samsun şubelerinin il divan toplantılarına katıldı.


Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebiyle yürütülen \"Özgürlük İçin 10 Milyon İmza\" kampanyasına değinen Çakırcı, çeşitli sivil toplum örgütlerinin de desteği ile kamuda başörtüsü özgürlüğü talebini içeren 12 Milyon 300 Bin imzayı 8 Martta hükümete teslim ettiklerini belirtti.


Çakırcı, \"Anayasal açıdan hiçbir meşruiyeti olmayan, 30 yıldır binlerce insanın mağduriyetine neden olan darbe kalıntısı kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması yolunda attığımız adımlarda kararlıyız. Özgürlük için bir ayda 10 milyon imza kampanyası başlatmıştık. Kampanyamız Türkiye`de bir ilke vesile olmuştur. Bir ayda 12 milyon 300 bin imza ile adeta rekor kırılmıştır. Millet gereğini yapmıştır. Sıra hükümettedir\" dedi.


Milletin verdiği kararın takipçisi olduklarını söyleyen Çakırcı; \"İmzalarımıza sahip çıkıyor ve 18 Mart itibariyle eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gidiyoruz. Örgütlü gücümüzle çağdışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden geleni yapacağız. Hükümetten beklentimiz; kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, başörtülü bayanlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır\" dedi.


Ramazan Çakırcı \"Halen bazı kamu kurumlarında çalışan veya hizmet alanlar, dini vecibelerini yerine getirmek için yer bulunmamaktadır. Çalışanlar ya kapalı kapılar ardında ya da merdiven altlarında kağıt karton üzerinde dini vecibelerini yerine getirebilmektedir. Bazı kamu kurumlarında bu haklardan da mahrum durumdalar. Özellikle eğitim kurumlarında durun daha vahimdir. Başta eğitim kurumları olmak üzere tüm kamu kurumlarında insanlar dini vecibelerini yerine getirmeleri için mescit açılmasını istiyoruz\" dedi.


Bu yönetmelik \"Atama Yapma\" yönetmeliğidir
Ramazan Çakırcı sözlerini şöyle sürdürdü, \"Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişikliğe giderek 2009 tarihli yönetmeliği ortadan kaldırmış ve yeni yönetmeliği yayınlamıştır. Yeni yönetmelik uygulama imkânı olmayan ama hatası bol olan bir yönetmelik olmuştur. Yöneticilerin müktesep haklarını korumayan, ehliyet, kariyer, liyakat gibi kriterlerin pratik karşılığını içermeyen, başarıyı değil hizmet puanını esas alan, aylıksız izinde bulunan yöneticileri mağdur eden ve kapatılan okullardaki yöneticilerin durumu gibi birçok konuda genelgeyle düzeltilemeyecek yasal boşluklar içeren yeni yönetmelik, doğal olarak `Bakanlığın kurumsal hafızası kayboldu mu` sorusunu akla getirmektedir. Eğitimcileri ve eğitim sendikalarını Bakanlık uygulamaları ile yargı arasında git-gel ile yaşamaya mecbur etmenin Bakanlığa sağlayacağı hiçbir fayda yoktur. Bakanlığı da eğitimcileri de huzursuz eden, yeni memnuniyetsizliklere neden olan ve kargaşaya davetiye çıkaran yanlış yönetmelikler dönemi artık kapanmalıdır. İstişaresiz, özensiz, uygulamadan kopuk düzenlemelerle eğitim çalışanlarının huzursuz edildiği günlerin geride kalmasını istiyoruz.\"


Ramazan Çakırcı ve Sinop Şube Başkanımız Mustafa Aslan ile birlikte, Sinop Valisini, Sinop Üniversitesi Rektörünü ve Sinop il milli eğitim müdürünü de ziyaret etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir