• DOLAR 32.538
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2485.203
  • ...
SON DAKİKA
Hukukçu Yaman'dan KKTC'nin Kur'an kursu yasağı kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada Yaman, KKTC'nin uzun yıllardır ciddi bir inanç ve kültür kaybı yaşıyorken, bu kez de Anayasa Mahkemesinin, Kur'an kurslarının, laikliğe aykırı olduğu bahanesiyle kapatılması yönünde karar vermesinin esef verici olduğu söyledi.

KKTC Anayasa Mahkemesinin bu kararının, tamamen ideolojik ve din düşmanlığı olduğunu vurgulayan Yaman, "Kıbrıs Rum Kesimi, tüm kurumlarında ve okullarında, harıl harıl Hristiyanlık eğitimi ve reklamı yapıyorken, bizim tarafta bu hamle Kıbrıs'ımız açısından çok kaybettirici, yanlış ve özel kastları hatırlatan bir karar ve uygulamadır. Kıbrıs'ımızı çok uzun yıllardır, inanç ve milli değerlerimizden kopararak özellikle İngiliz siyaseti ve kültürünün de etkisiyle, Haçlı Batının kölesi haline getirmeye çalışan dış ve iç ihanet şebekeleri uzunca bir mesafe kaydettiler." dedi.

Yaman, "Rum Kesimi, militan Hristiyanlık çalışmalarını yoğun bir halde, ciddi bir baskı olarak güneyde sürdürürken, bizimkilerin inançsız ve kültüründen kopmuş bir sürü toplumu haline getirme politikasına hizmet eder tavır sergilemeye devam edilmesi, üzerinde ciddiyetle durulacak, acil tedbirlerin alınmasını gerektiren önemli bir konu olarak önümüzde üzücü konumunu devam ettirmektedir. Kıbrıs yönetimimiz ve Türkiye'miz, birlikte üretecekleri projeyle, bu tehlikeli kayıplara son vermek için bir an önce yasal ve kültürel bazda, çok ciddi tedbirleri, vakit kaybetmeden almalıdır. Aksi halde, yakın gelecekte karşılaşacağımız bir kaybın ciddi ayak sesleri, giderek artacak ve bizi pişmanlıklara giriftar edecektir." ifadelerini kullandı.

Son olarak Yaman, Kıbrıs ile Türkiye elbirliğiyle Kıbrıs'ı güçlendirme ve bağımsız bir devlet haline getirmek tarihi görevlerimizin başında olduğunu dile getirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir