• DOLAR 32.51
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2488.658
  • ...
Gizemli Alıcıya 1 Milyon BlackBerry
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry, 30 Ocak’ta tanıttığı iki yeni modeli Z10 ve Q10 ile Apple ve Android tabanlı telefonlara rakip olmayı amaçlıyor.

BlackBerry, adını açıklamadığı bir şirkete tam 1 milyon telefon satışı yaptığını duyurdu. Şirket tarihinin en büyük satışını gerçekleştiren BlackBerry, eski günlerine dönmek konusunda oldukça ümitli.

BlackBerry, kendi geliştirdiği BlackBerry 10 işletim sistemiyle çalışan full dokunmatik Z10 ve klavyeli Q10 modellerinden büyük bir getiri bekliyor. Apple ve Samsung’un yanı sıra, Nokia, HTC, Sony, Huawei ve LG gibi birçok bşarılı markanın telefonlarına karşı başarı elde etmeyi uman BlackBerry, ‘ortaklarından birine’ yaptığı dev satışla ummadığı kadar iyi günler geçiriyor.

AllThingsD sitesinin haberine göre, BlackBerry, şirket tarihindeki en büyük satışı gerçekleştirerek tam 1 milyon BlackBerry 10 telefonu sattı. Ancak telefonların satıldığı firmanın adı açıklanmadı.

GİZEMLİ FİRMA KİM?

Şirket sözcüsü Adam Emery, AllThingsD sitesine yaptığı açıklamada, ‘satışı gerçekleştirdikleri firmanın adını gizlilik kuralları nedeniyle açıklamayacaklarını’ ifade etti.

1 milyon BlackBerry telefonunu satın alan şirketin adı sır gibi saklanırken, bu kadar büyük bir siparişi kimin vermiş olabileceği düşünülüyor. AllThingsD, satın alımı yapan kurumun askeri veya kamu şirketi olabileceğini belirtirken, şirketin bir cep telefonu operatörü olma olasılığı da bulunuyor.

BlackBerry, Kasım 2012’de ABD hükümeti tarafından verilen en önemli güvenlik sertifikası olan Federal Information Processing Standard’ı almıştı. Bu durum, BB 10 modellerini askeri ve devlet kurumları için de ideal hale getiriyor.

Aktifhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir