• DOLAR 32.528
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2477.32
  • ...
Kur’an’ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında hoca ve öğrencisi birinci oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet Başkanlığı tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen Kur'an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında, Şanlıurfa'dan katılan Cabir El Ensar Kur'an Kursu hocası Eser Özbek ve öğrencisi Rabia Uşaklı derece yaptı.

Çevrimiçi düzenlenen Kur’an-I Kerim’i güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenci ve Kur’an kursu hocasına ödül verilmek üzere Şanlıurfa İl Müftülüğünde ödül töreni düzenlendi.

Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, dereceye girenlere sertifika ve tam altın takdim etti.

"Kur'an'ı Kerim'in inzal buyrulduğu bir aydayız"

Ödül töreninde konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, "Ramazan gibi bir nimetin içerisindeyiz. Kur'an'ı Kerim'in inzal buyrulduğu bir aydayız. Rabbim Ramazan'la, Kur'an'ı Kerim'le, içerisinde yapılan ibadet ve itaatle, bizlere rahmet eylesin. Müptela olduğumuz bu hastalıktan Ümmet-i Muhammed'i ve bütün insanlığı muhafaza eylesin." diye konuştu.

“Yarışmada ilimizden 2 birinci çıktı”

Yapılan Kur'an'ı Kerim yarışmasında Şanlıurfa'dan 2 kişinin birinci olduğunu belirten Taştan, "Bugün burada Kur'an'ı Kerim yarışmasında birinci olan iki kardeşimize ödüllerine vermek üzere toplandık. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezimizin Ramazan'dan önce çevrimiçi Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma yarışması yapıldı. Bu yarışmada ilimizden 2 birinci çıktı. Bu birincilerimiz Eyyübiye Müftülüğümüze bağlı Cabir El Ensar Kur'an kursundan hoca ve öğrencisi bu yarışmadan birinci olarak çıktılar. Türkiye Diyanet Vakfımız bu birinci olan kardeşlerimiz için bir ödül takdir etti. Bu kardeşlerimizi kutluyoruz. Allah, kendilerinden razı olsun." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan

 "Nice birincilerin Urfa'dan çıkmasını temenni ediyoruz"

Kur'an'ı Kerim okuma yarışmalarının amacına değinen Taştan, "Bu yarışmaların amacı; Kur'an'ı Kerim'in güzel okunmasını teşvik etmektir. Bu kardeşlerimiz şahsında Kur'an'ı Kerim'i okuyan ve gönül veren, hafızlık yapan ve yaptıran, onlara yardımcı olan, çocuklarını bu kurslara gönderen ailelere teşekkür ediyoruz. Nice birincilerin Urfa'dan çıkmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kur'an Kursu hocası Eser Özbek

“Kur’an’ı Kerim okuma yarışmasında ödül almak onur verici bir duygu”

Ödül takdiminden sonra duygularını İLKHA ile paylaşan Cabir El Ensar Kur'an Kursu hocası Eser Özbek, “Cabir El Ensar Yatılı Kur’an Kursunda hocayım. Kur'an'ı Kerim okuma yarışmasında ödül almak gerçekten onur verici bir duygu. Kur'an kursumuzu açtığımız günden bu yana çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bundan sonrada Kur'an okuma yarışmalarında birinciler çıkarmayı Rabbimden temenni ediyorum. Kur'an'ı Kerim’in hafızı olmak için önce azimli olmak gerekir. Azim çok önemlidir.  Hafızlığa içten bir istek ile çalışılmalıdır. Hafız olacak kişinin hocası da iyi eğitim veren biri olmalıdır. Yarışmada çok ciddi çalışmalar yaparak birinciliği elde ettik." ifadelerini kullandı.

Hafize Rabia Uşaklı​ 

"Allah, herkese hafız olmayı nasip eder inşallah"

Yarışmada birinci olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden olan Hafize Rabia Uşaklı, "Şanlıurfa’da hafızlığımı yaptım. Eser Hoca'nın öğrencisiyim. Cabir El Ensar Kur'an Kursu'ndan mezun oldum. Hafızlığa sürekli devam etmemiz gerekiyor. Bol bol tekrar yapmalıyız. Hafızlık için azim gerekiyor. Birinci olduğum için çok mutluyum. Kur'an'ın hafızı olmak çok güzel bir duygu. Herkese hafız olmak nasip olur inşallah.  Kur'an okumada iyi olmak isteyenlerin her zaman okumalarını isterim. Hafız olmak isteyenler çok çalışmalı. Allah, herkese hafız olmayı nasip eder inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir