• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
Bahar Nezlesine Dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

lkbahar geldi, bazıları için kabus başladı.

 Ağaçlar ve çiçeklerdeki polenler alerjik bünyesi olan çocukları etkiliyor.

Çiçek tozlarının arttığı bu mevsim bahar nezlesinin en çok görüldüğü dönem.

Çocuk hastalıkları uzmanı Uzm.Dr. Yılmaz Bay bahar nezlesinin belirtilerini, “Nasıl elimiz alerjiden kabarır , burun içersi de kabarır. Çünkü vücudun karşı hücreleri ile polenler bir savaşa girerler. Şişlik olunca kişide başlar nefes alma zorluğu, sürekli burunda akıntı, özellikle sabah saatlerinde. Sürekli bir hapşırma, günde en az 3-5 kere gelen" sözleriyle anlattı.

Alerjik nezleye karşı basit tedbirler alınabilir.

Dr. Bay bahar nezlesi için alınabilecek tedbirleri şöyle anlattı, "Çocukların yanında asla ve asla sigara içilmemelidir. Çiçek ağaçlardan uzak dursunlar. Mümkün olduğu kadar çocuğun odasında en basit eşya bulunsun. Halı olmasın, kitaplık olmasın, mümkün olduğu kadar az eşya bulundurulsun, oyuncakları tahta, metal veya plastik olsun. Yanında parfüm veya deodorant kullanılmasın."

5-15 yaş arası çocuklarda görülen hastalık mutlaka tedavi edilmeli.

Dr. Bay hastalığın tedavi edilmemesi durumunda ortaya çıkabilecek  durumları anlattı:

"Eğer bu tedavi edilmezse bu hastalık laringo dediğimiz ses tellerine yayılır. Daha sonra bronşlara yayılır, bronşite, zatürreye . En çok etkilenen organlardan biri de kulaktır. Sinüzite neden olabilir, daha ilerisi astıma kadar giden tablolara neden olabilir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir