• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
KKTC'nin Kur'an Kursu yasağı kararına tepki: Bu bir din düşmanlığıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cihan yazılı açıklamasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin laiklik ilkesine aykırı olduğunu gerekçe göstererek Kur’an kurslarının kapatılması yönünde aldığı kararın insan hakları ile bağdaşmayıp ilkel ve çağdışı bir karar olduğunu söyledi.

KKTC Anayasa Mahkemesinin bu kararının tamamen ideolojik, Müslümanlara karşı yapılan kasıtlı bir yaklaşım ve din düşmanlığı olduğunu vurgulayan Cihan, herkesin inancını serbestçe yaşama hakkına sahip olduğunu belirtti.

“Bu karar kabul edilemez”

Din ve inanç özgürlüğüne vurulan bu yargı darbesinin bir cinayet, kabul edilemez bir facia olduğunu kaydeden Cihan şöyle devam etti:

“Demokrasilerde din ve vicdan özgürlüğü teminat altına alınmıştır. Bu ideolojik kararın Kur'an-ı Kerimin indirildiği bu mübarek Ramazan ayında alınması ve zamanlaması da manidardır. İnsanlık alemini cehenneme, bataklığa sürükleyen bu kadar haram serbest iken, insanlığın kurtuluş reçetesi olan Kur'an-ı Kerimin okutulmasını yasaklamak Allah’ın dinine, müminlere karşı yapılan bir savaştır. Bütün İslam coğrafyası Kur'an-ı Kerimin nazil olduğu Ramazan ayını sevinçle karşılarken, bir İslam ülkesinde böyle bir kararın alınması kabul edilemez bir durumdur.”

“Dini değerlerimize saygılı olun”

Bütün Müslümanları rencide eden  bu yasakçı zihniyeti şiddetle kınadıklarını söyleyen Cihan, “Özellikle Kıbrıs sorununun uluslararası arenada tekrar tartışmaya açıldığı bir dönemde Kur’an kurslarının kapatılması yönünde alınan bu karar Kıbrıs Türklerinin adadaki varlığına ve birliğine yönelik bir tehdittir. Bir ihanettir. İslam alemi oynanan bu tehlikeli oyunun bir siyonizm projesi olduğunu bilmeleri ve el birliği ile İlahi olmayan bütün beşeri sistemleri yok edeceklerinden kimsenin kuşkusu olmasın. Batman Diyanet-Sen olarak, Kur’an kurslarının kapatılmasını kınıyor, dini değerlerimize, mukaddesatlarımıza her kesimin saygılı olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir