• DOLAR 32.565
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2430.335
  • ...
 İstanbul Barosu`nda Olaylı Genel Kurul
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

`Balyoz Planı`` davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ve Konya Barosu Başkanlığı`nın suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı`nca başlatılan soruşturma sonucunda ``yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs`` suçundan başkanı ve yöneticileri hakkında dava açılan İstanbul Barosu`nun, olağanüstü genel kurulu başladı.

Haliç Kongre Merkezi`nde yapılan toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve İlhan Cihaner, bazı baro başkanları ile Almanya`dan bazı hukuk kurumlarının temsilcileri katıldı.

Genel kurul divan başkanlığına Avukat Köksal Bayraktar seçildi.

Divanın oluşturulmasının ardından konuşan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, ``Askeri savcılık, avukatlık, öğretim üyeliği hayatım oldu. Tek sanık olmam eksikti, onu da tamamlamış olduk`` dedi.

Yargının görevini yapmayı etkilemekten dolayı yargılandıklarını ifade eden Kocasakal, ``Hakkımızda 3 ayrı suç duyurusu var. Baro başkanı olarak benim bir tane daha fazla. Baro kimsenin emir eri değil. Çok tarihi bir genel kurulu birlikte yapıyoruz`` diye konuştu. 

Öte yandan baro başkanlık seçimlerine "Hukukun Üstünlüğü Platformu" adıyla giren ve çok sayıda hukuk derneğinden oluşan grup, seçimsiz yapılan genel kurula katılmıyor.

"GAZETECİYE VURUN!"

İstanbul Barosu tarafından düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul toplantısında bir basın mensubunun kürsüden indirilmesi sırasında gergin anlar yaşandı. Kürsüden inmek istemediği için güvenlik görevlileri tarafından tartaklanan basın mensubunun Akit gazetesi muhabiri olduğunun öğrenilmesi üzerine bazı avukatlar tarafından `Katil` bazıları tarafından da `Vurun` şeklinde bağırılması çekti.

Haliç Kongre Merkezi`nde, İstanbul Barosu tarafından, savunma hakkının engellendiği iddiasıyla düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı`nda İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal`ın konuşmasını tamamlamasının ardından diğer konuklara söz verildi.

Avrupa Barolar Konseyi 3. Başkan Yardımcısı Michelle Benicu, İstanbuk Barosu`nun bu direniş hareketiyle toplanmış bu gruba selamlar getirdiğini söyledi. Avrupa Barolar Hukuk Birlikleri`nin 1 milyonu aşkın avukatı temsil ettiğini belirten Benicu, "Burada bulunma amacım Türk otoritelerin avukatlara karşı davranışlarının kabul edilemez olduğunu dile getirmektir. Avukatlar, özgürlükleri olmaksızın mesleklerini yerine getiremez. Savunmaya yönelik saldırıları artık tolere etmeyeceğiz." diye konuştu.

Divan Kurulu Başkanı Köksal Bayraktar, basın mensuplarının kürsüden inmesini isteyerek Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar`ı konuşmasını yapması için kürsüye çağırdı. Ancak, kürsüde bulunan bir basın mensubu, inmek istemeyince güvenlik güçleri tarafından zorla aşağı indirilmek istendi. Basın mensubunun Akit gazetesi muhabiri Mehmet Özmen olduğunun öğrenilmesi üzerine, bazı avukatlar `Katil`, bazı avukatlar ise `Vurun` diye bağırdı. Bazı avukatların ve davetlilerin de Özmen`e fiili müdahalede bulunduğu gözlendi. Tartaklandığı için etkilenen ve yere yığılan basın mensubuna salon dışında bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Daha sonra Özmen, sedyeye konularak salondan dışarı çıkarıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir