• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Karlıova`da yine su baskınları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Karlıova`ya bağlı Yukarıçır (Çırajor) köyünde geçen Hasanova ve Kilisek deresinin bağlantısı olan köyde taşkın sularına kapılan köprü, köylüyü zor durumda bıraktı. Köyün ortasında geçen dereden her gün geçmek zorunda kalan köylüler, mahsur kalırken, uzun zamandır suların taşması sonucu köy öğrencilerinin okullarına gidemedikleri öğrenildi.
 
Yukarıçır (Çırajor) köyünü ikiye bölen taşkın sudan dolayı köyün diğer tarafına misafirliğe giden köylüler de bir haftadır köylerine dönemezken, bazı evlerin de su baskınlarına uğradıkları görüldü.
 
Yukarıçır (Çırajor) sakinlerinden Gençer Boylu adlı vatandaş ise, köyde mahsur kaldıklarını ifade ederek, "Bazı ihtiyaçlarımızı karşılamak için köylüden de yardım alamıyoruz. Çünkü taşkın suyun genişliği yaklaşık 40 metredir ve suyun yanına bile yaklaşamıyoruz" dedi.
 
Köy sakinlerinden Pınar Güngör adlı bayan ise, evinin su bastığını çaresiz olduğunu belirtirken, dışarı attığı suyun geceleri tekrar evi doldurduğunu ve mecburen komşularda kaldığını söyledi.
 
Muhtarın kendileriyle ilgilenmediğini dile getiren köy sakinleri, yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.
(Bülent Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir