• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
Memurlar serbest kıyafetle işe gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Memur Sen Diyarbakır İl Başkanlığından yapılan açıklamada, \"Kamuda Kıyafet Özgürlüğü\" kapsamında toplanan 12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkacaklarını ve bu kapsamda 18 Mart Pazartesi`den itibaren işlerine serbest kıyafet ile gideceklerini belirtti.

 

12 mil yon 300 imzaya sahip çıkacak kamu kurumları ve kuruluşlarında 30 yıldır suren kılık kıyafet yasağının günümüz Türkiye`sine yakışmadığını ifade eden Memur Sen Diyarbakır Şube başkanı Yunus Memiş, \" Anayasal açıdan hiç bir meşruiyeti olmayan 1982 den bu yana binlerce insanın mağduriyetine neden olan darbe kalıntısı kılık ve kıyafet yönetmenliğinin kaldırılması yönünde attığımız adımlarda kararlı olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz\" dedi.

 

30 kasımda meclis önünde 10 aralık insan hakları gününde yaptığımız basın açıklamalarını 2 ocakta bir günlük sivil itaatsizlikle ortaya koyduklarını belirten Memiş, \" Bir ay suren 10 milyon imza kampanyası başlattık kampanyamız Türkiye`de bir ilke vesile olmuş ve bir ayda 12 mil yon 300 ile adete rekor kırılmış. kampanyamıza Kamu Sen ve KESK kurumsal olarak destek vermese de binlerce üyesi destek vermiş ve milletin talebinin yanında olduklarını göstermişler\" şeklinde ifade etti.

 

Memiş son olarak, \" Eğitim Bir Sen olarak milletin iradesini yansıtan imzalara sahip çıkarak 18 Marttan itibaren eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gideceğiz. Memur Sen Konfederasyonuna bağlı tüm sendikaların destek vereceği eyleme ilişkin yönetim kurulu olarak karar aldık.

 

Hükümetten beklentimiz kamuda çalışmak için kadınlara başı acık olmayı dayatan, temel hak ve özgürlükler anlamında düşünüldüğünde ise başörtülü bayanlara zülüm eden bu ucube yönetmeliği darbecilerle birlikte tarihin çöp kutularına atacağız\" dedi. (Yakup Moğulgani M.Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir