• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Tek "orta riskli" il...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağlık Bakanlığınca paylaşılan Türkiye geneli risk haritasında daha önce "düşük riskli" il olarak mavi kategoride yer alan Şırnak, artan vaka sayılarıyla sarıya geçti.

Yeni risk haritasında vaka oranı 32,17'ye yükselen kentte, Ramazan ayıyla birlikte çarşıda oluşan yoğunluk dikkatlerden kaçmadı.

 

Şırnak Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Ramazan ayında oluşabilecek yoğunluk nedeniyle başlatılan denetim ve bilgilendirme faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Şırnak'ın Silopi ilçesinde, işlek ve kalabalık merkezlerde stantlar kuruldu.

Kurulan stantlarda görevli İlçe Devlet Hastanesi personelleri, salgın kurallarına uyma noktasında bilgilendirme ve uyarılarda bulunuyor.

Maskesiz dolaşanlara maske takmanın önemi hatırlatılarak maske verilirken sosyal mesafe ile hijyen konusunda uyarılarda bulunuluyor.

İlçe Devlet Hastanesi personeli İbrahim Akyel, kente vakaların arttığını belirterek, "Milleti bilinçlendirmek için buradayız. Silopi Devlet Hastanesi ile İl Sağlık Müdürlüğü adına stantlar kurduk. Millete maske, mesafe hijyen konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Şırnak geneli vakalar artmış durumda. Her tarafta kurulan stantlarla kurallara uyma uyarıları yapıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir