• DOLAR 32.335
  • EURO 35.189
  • ALTIN 2241.199
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

8 Mart'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilmiş 32 favori dünya fotoğrafıyla başlayan yarışmanın finalinde Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü'nün uzaydan göründüğü fotoğrafı birinci seçildi.

Van Gölü fotoğrafının birinci seçilmesini değerlendiren Bitlis Valisi Oktay Çağatay, bölgenin güzelliğinin dünyada sergilenmesi ve kabul görmesinin gurur verici ve gelecek adına umut verici olduğunu belirtti.

Van Gölü'nün ülkenin bir güzelliği olduğunu belirten Çağatay, "Geçtiğimiz günlerde NASA tarafından düzenlenen uzaydan çekilen fotoğraflara ait yarışmada, 900 bin kişinin katıldığı oylamada, Van Gölü en güzel fotoğraf seçildi. Van Gölü, ülkemizin bir güzelliği. Ama Bitlis'imizin de en büyük güzelliklerinden bir tanesi. Van ile beraber Van Gölü etrafında Tatvan, Ahlat, Adilcevaz ilçelerimiz, tıpkı Van'ın Erciş, merkez, Edremit, Gevaş ilçeleri gibi inci taneleri gibi yerleşmiş vaziyettedirler." dedi.

Bölgenin turizm potansiyeline katkı sunacak

 "Tabi bölgemizin güzelliğinin dünyada sergilenmesi, dünyada kabul görüyor olması bizim için gurur verici ve gelecek adına umut verici bir durum." diyen Çağatay, şunları söyledi:

Bizim sadece Van Gölü'müz yok. Nemrut'umuz, Ahlat'ımız, Bitlis'teki tarihi güzelliklerimiz mevcut. Van Gölü burada tabi baş rol üstleniyor. Bölgenin turizm potansiyel açısından da ciddi bir önem arz edeceğini düşünüyorum bu yarışmada kazanan sonuç. Bu güzellikle beraber diğer özelliklerimizin de kabul ve hakkedeceği itibarı göreceğine kanaat getiriyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde bunları yaşayacağız diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından düzenlenen "Dünya Turnuvası" adlı çevrimiçi   fotoğraf yarışmasında Van Gölü fotoğrafı birinci seçilmişti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız