• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
Balıkesir'de farklı suçlardan 23 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuya ilişkin Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamalarda, İl Merkezi, Ayvalık, Burhaniye, Erdek, Edremit, Bandırma, Manyas ile Karesi ilçelerinde jandarma ve emniyet birimlerince asayişi sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalarda aranan 4 şahıs yakalanmış, 9 adet av tüfeği ve 181 adet fişeği ile bir tabanca ele geçirilmiştir." denildi.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptıkları çalışmalara yer verilen açıklamada, "Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince asayişi sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarda 14 aranan şahıs yakalanmış ve bir şahıs tutuklanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Yapılan aramalarda ele geçirilenlerin niteliklerinin paylaşıldığı açıklamada, "3 adet ruhsatsız ateşli silah ve bu silahlara ait 20 adet fişek, bir adet ruhsatsız tüfek ve buna ait 28 adet kartuş, bir adet menşei belli olmayan ruhsatsız 7,65 mm ateşli silah, bir adet CZ75 marka ruhsatsız 9,19 mm ateşli silah ve bu silaha ait 15 adet fişek, bir adet SİGSAUER ruhsatsız 7,65 mm ateşli silah ve bu silaha ait 5 adet fişek ile bir adet TROY marka ruhsatsız tüfek ve buna ait 28 adet kartuş ele geçirilmiştir." denildi.

Uyuşturucu ticaretine yönelik yapılan çalışmalarda ise, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde ticareti, kullanımı ve sokak satıcılarının faaliyetlerini önlemeye yönelik il merkezi, Ayvalık ve Akçay İlçesinde çeş,tli çalışmaların gerçekleştirildiği belirtildi.

Çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, çalışmalarda yakalanan 5 şüpheliden biri uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan gözaltına alınırken bir kişi sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmış, yakalanan 3 şahıs ise haklarında yapılan adli işlemler sonrası serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu olaylarla ilgili yapılan aramalarda; 890 adet sentetik ecza hap, 13,55 gram metamfetamin maddesi, 41,22 gram sentetik kannabinoid (bonzai), bir ruhsatsız tabanca, bir ruhsatsız tüfek ve 28 adet fişek ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir