• DOLAR 32.417
  • EURO 34.465
  • ALTIN 2486.963
  • ...
Bakan Atalay Ağrı`da STK`larla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak, çözüm süreci çerçevesinde bazı Sivil Toplum Kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir araya gelmek için Ağrı`ya geldi.

 

Atalay, saat 09.00`da STK`larla basına kapalı olarak toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra Vali Mehmet Tekinarslan`ı makamında ziyaret eden Bakan Atalay, burada brifing aldıktan sonra Valilik toplantı salonunda basınla bir araya geldi. Ağrı`da yaptığı görüşmeleri ve Ağrı için hazırlanan projeleri hakkında bilgi veren Bakan Atalay, Son olarak başlatılan İmralı sürecinde gelinen noktayı anlattı.

 

Atalay il sorunlarına değinerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz yatırım hususunda yeterli boyutta değil. Bunun için, Hükümet ve Parti olarak bu bölgelerimize pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Doğalgaz sistemini ve demiryolu ağını tüm illerimize yaymaya çalışıyoruz. Tabi doğalgaz hattı üzerinde bulunan Ağrı ilimize doğalgazın getirilmesi için çalışmalar yapılmış yalnız getirtilememiştir. Ama en kısa sürede tüm illerimiz ve Ağrı için bu çalışmalarımız gerçekleştirilecektir. Demiryolu için de bu söylediklerimiz geçerlidir. Ağrı ilimizin dikkat çeken bir yönü ise, öğretmen açığının çok olmasıdır. Yeterli altyapı ve bina olmasına rağmen öğretmen açığımız çok.\"

 

Hükümet olarak başlatılan süreci devam ettirmek için mücadele edeceklerini ifade eden Bakan Atalay, \"Bizler başlatılan şu barış sürecini nihayete erdirmek için var gücümüzü sarf edeceğiz, kararlıyız. Süreci zedeleyecek açıklamalardan kaçınıyor ve davranışların bu çerçevede gerçekleşmesini talep ediyoruz. Türkiye iyi bir atmosfer ve ivme yakalamış durumda. Ve bizler bu evreye gelmek için çeşitli evrelerden geçmiş ve geçmeye de devam edeceğiz. Gelinen şu noktada tabular yıkılmış, korkular kalkmış, toplumun her kesimi, her konuyu konuşabilen duruma gelmiştir. Bu sorun sadece bir parti ve kesimin sorunu değil, her kesimin sorunudur. Onun için samimiyetle ve dürüstlükle her kesimi desteğe çağırıyoruz.

 

`Geçmişten günümüze Doğu ve Güneydoğu bölgelerimize yatırımlar ya yapılmamış ya da yapılmışsa da çok az bir gelire sahip olmuştur bu yatırımlar. Devlet olarak ciddi yatırımlar belki yapılmıştır ama yeterli değildir. Özel sektörün ise yatırım yapmamasının en büyük nedenlerinden biri ise terördür. Bu mesele tükenmedikçe özel sektörün bu bölgelerimize el atacağını tahmin etmiyoruz. Ve bunun için başta bu terör meselesini halletmek, el birliği ile barış sürecini gerçekleştirmek için mücadele etmek gerekiyor\" dedi.

 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Atalay, başlatılan sürecin olumlu bulunduğu fakat görüşmelerin sadece PKK ve bağlantılarıyla sürdürülmesinin, kitlesel desteğe sahip Mustazaflar Cemiyeti gibi oluşumların görüşlerinin alınmadığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine, \"Tabi bizim genel ilkemiz toplumun her kesiminin görüşünü ve katkısını almak. Yani gecikmiş olanlar varsa, ihmal edilenler varsa bunlar telafi edilir. Ama beklenti büyük, bu beklentide bizzat görüş alınır alınmaz ama herkese düşen bu sürece destek vermektir. Biz ulaşabildiğimiz şekilde mümkün olabildiğince, doğrusu muhalefet partileri dahil herkesin görüşünü alma gayreti içerisindeyiz. Bütün siyasi partiler, meclis içinde meclis dışında alınan görüşleri önemli görüyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra valilikten ayrılan Bakan Atalay, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen AK Parti Ağrı Genişletilmiş Aylık toplantısına katıldı. Beşir Atalay`ın akşam saatlerinde ise kanaat önderleri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

 

Bakan Atalay, kanaat önderleri ile yapılacak toplantının ardından gece saatlerinde havayoluyla Ankara`ya geçecek. (Ömer Adıgüzel, Mehmet Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir