• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Siyonistlerden Hazreti İbrahim Camii’ne büyük saygısızlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonistlerin, işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil şehrinde bulunan Hazreti İbrahim Camii'nin avlusunda saygısızca dans ettiği görüntüler sert tepkilere neden oldu.

Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, işgal polisinin koruması altındaki çok sayıda siyonist yerleşimci, söz konusu caminin avlusuna baskın düzenleyerek burada şarkılar söyleyip dans etti.

El-Halil Halkına “Büyük Şafak” Çağrısı Yapıldı

Filistinli aktivistler, Ramazan ayı boyunca Hazreti İbrahim Camii'nde “Büyük Şafak” (sabah namazı) etkinliğinde buluşmak için El-Halil halkına çağrıda bulunmuştu.

Bunun üzerine çok sayıda Filistinli, sabah namazını kılmak üzere şafak vaktinde Hz. İbrahim Camii'ne akın etti.

“Büyük Şafak” kampanyası, siyonist işgal rejiminin Yahudileştirme ve Yahudi yerleşkeleri inşası projesine karşı 2019’da el-Halil’deki Hazreti İbrahim Camii'nde ve 2020’de de işgal altında olan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da başlatıldı. Daha sonra işgalcilerin engelleme çalışmalarına rağmen genişleyerek Filistin’in diğer mescitlerine de yayıldı.

“Büyük Şafak” Filistin’in mukaddes mekanlarını siyonistlerin müdahalelerine ve komplolarına karşı korumak amacıyla Filistin şehirlerinden başlayıp tüm İslam âlemine yayılan bir sabah namazı organizasyonudur.

Hz. İbrahim Camii

 

El Halil'deki Hazreti İbrahim Camisi'nin altında yer alan mağarada Hazreti İbrahim ve eşinin kabirlerinin yanı sıra Hazreti İshak, Hazreti Yakup, Hazreti Yusuf ve eşlerinin mezarları bulunuyor.

Siyonist işgal rejiminin 1967'den beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da bulunan cami, 25 Şubat 1994'te sabah namazını kılan Müslümanların üzerine ateş açan bir siyonistin eyleminden sonra kapatılmış ve açıldığında da yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilmiş şekilde bölünmüştü.

Hazreti İshak ve eşinin bulunduğu kabirler Müslümanlara ayrılan kısımda kalmış, diğerleri ise Yahudilere ayrılan ve sinagoga çevrilen bölümlerde bırakılmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir