• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
`Kimyasal silahlar Müslüman Kürt halkına karşı kullanılmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır` da faaliyet yürüten İkra-Der, Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle üniversite öğrencilerine yönelik seminer düzenledi. Programa katılan Eğitimci yazar Yasin Karadağ, "Halepçe katliamında kimyasal silahlar Müslüman ve mazlum Kürt halkına karşı kullanılmıştır" dedi.
 
Halepçe katliamında binlerce insanın yaralandığını ve binlercesinin de hayatını kaybettiğini ifade eden Karadağ " Halepçe katliamında insan cesetlerinde tepecikler oluşmuştu. Bir tepenin yüksekliğini ve bu tepeyi oluşturanların insan olduğunu düşünün dehşet verici bir durum, su altlarında yol kenarlarında cesetler dolmuştu. Zira bu insanlar katliamdan kaçmaya çalışmışlar ama atılan kimyasallar bu kaçışları engellemiştir" şeklinde konuştu.
 
Yapılan katliamın çok boyutlu ve çok kapsamlı olduğunu belirten Karadağ, " Bu katliamda yaklaşık olarak 5 bine yakın insan hayatını kaybetmiş hatta bazı kaynaklarda 6 bin 330 insan katledilmiştir.7 bin ile 10 bin yakın insanda bu katliamda yaralanmıştı. Bu yaralanmalar normal bir yaralanmada değil öyle dehşet vericidir ki o dönemlerde böyle bir söz vardır bugün yaralı olanlar ölüleri kıskanacaklar" dedi.
 
Halepçe katliamında kimyasal silahlar Müslüman ve mazlum Kürt halkına karşı kullanıldığını ve bu insanların vücutlarının tahrip edildiğini söyleyen Karadağ, " Halepçe katliamında doktorlar yoktu insanlarda aldıkları yaradan dolayı vücutlarını kaşıya kaşıya kendi canlarına kıydılar. Bazı insanlarda yaralı halde iç organları dışarı çıkmış bir şekilde can verdiler" ifadelerini kullandı.
 
Karadağ son olarak, Kimyasal silahlardan dolayı yıllar sonra bile Halepçe` de çocukların sakat doğduğunu ve kadınların Dünya`ya çocuk getiremediklerini söyledi.
(M.Sait Adıyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir