• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Öğretmen ve velilere ilk yardım eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Bakanlığımızca öğrenci, öğretmen ve velilerimizde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi, yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi kapsamında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verilen ilk yardım kursunu ziyaret etti.

Ziya Selçuk önderliğinde başlatılan "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende” ve "Mesleki Eğitimde Bin Okul" projesi kapsamında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından planlanan eğitimlerde 1 mesul müdür ve 2 eğitmen görev almaktadır. Proje kapsamında İlk Yardım Eğitim Merkezinde bugüne kadar bin 400 öğretmene ilk yardım eğitimi verildi.

Eğitim sonunda sertifikaya dayalı ilk yardımcı yeterliliğini kazananlara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "İlk Yardımcı" belgesi verilecek, eğitim alan millî eğitim personeli afetlerde görev alabilecek.

Kurs merkezinde verilen eğitimleri izleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz "İlk yardım hayatı tehlikede olan bir insanımıza yapılan en gerekli ve en değerli müdahaledir. Okullarımızda ilk yardım eğitimi alan öğretmenlerimizin olması ve öğrencilerimizin hayatının söz konusu olduğu bir saniyenin bile çok değerli olduğu durumlarda müdahalede bulunması hayatî önem taşımaktadır. Geçtiğimiz günlerde okullarımızda ilk yardım müdahalesinin hayat kurtardığına dair yaşanan örneklerle ilk yardımın önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Etkili ve yerinde yapılan ilk yardım müdahalesiyle bir insanımızı hayata döndürmek bilgi ve sorumluluk gerektirmektedir. Ben bu amaçla ilk yardım eğitimine katılan tüm öğretmenlerimize başarılar diliyor, eğitimleri büyük bir özveri ile gerçekleştiren İlk yardım eğitmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir