• DOLAR 32.521
  • EURO 34.579
  • ALTIN 2492.404
  • ...
Dünya Mustazafları Diyarbakır`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, "Dünya Mustazaflar Haftası" nedeniyle Kaplan düğün salonunda "Dünya`daki Mustazaflar" konulu program düzenledi. Bayanlara yönelik yapılan programın yoğun katılımlı olduğu gözlendi.
 
Programda, Dünya`nın farklı bölgelerinde mazlumların kanlarının akıtıldığını dile getiren Betül Yılmaz hoca, " Müslümanların uyanma vakti geldi. Rusya devleti, tarih boyunca rejiminde değişikliklere gitmiştir. Bu rejim değişiklikleri neticesinde; Çeçenistan`a uygulanan zorbalık, kıyım ve yıkım hiç dinmemiştir. Rus rejiminde yaşanan değişimler zulmü dindirememiştir" şeklinde konuştu.
 
"Küfrün tek derdi: İslam"
Dünyanın birçok yerinde kadınlara yönelik tecavüz ve zorbalıkların olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bugün dünyanın dört bir tarafında, Allah-u Teâlâ`nın istediği şekilde yaşamını sürdüren Müslümanların her türlü haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere uğradıklarına şahit olunduklarını ve İnancından dolayı aşağılanan, hakaretlere uğrayan, saldırılara maruz kalan, imha edilmek istenen mazlumların yürek parçalayan feryatlarını duyuyoruz. Tarih, Mustazaf İslam Ümmetinin nazenin fertlerinin karşılaştıkları katliamların kara sayfaları ile doludur" ifadelerini kullandı.
 
Tüm İslam coğrafyasının içler acısı bir durumda olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bizler ekseriyetle Filistin`e, Afganistan`a aşinayız. Ancak diğer İslam beldelerinin de bunlardan aşağı kalır bir tarafı yoktur. Rabbim bizleri, daima İslami çizgide yürüyen Mustazafların sözcü ve temsilcileri eylesin inşallah" dedi. (Gülbahar Düzgün- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir