• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Çanakkale`de Başbakan`dan Milliyetçilik Yorumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milliyetçiliğin slogan atmak değil, şehitlerin hatırasına, mirasına sahip çıkmak olduğunu belirterek, ``Bu şehitlikler bize tarihimizi, milleti, milliyeti anlatıyor. Bu şehitlikler bize ufkumuzu, vizyonumuzu gösteriyor`` dedi.

Erdoğan, Çanakkale`nin Biga ilçesinde, kent meydanında gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl haziran ayında Çanakkale`ye geldiğini, Eceabat`ta kurulan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi`nin açılışını yaptığını anımsattı. Erdoğan, yarın, Çanakkale`de ve Eceabat`ta yine şehitleri anma törenlerine katılacağını, Çanakkale Deniz Zaferi`nin 98. yıl dönümünü kutlayacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

``Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizin aziz hatıralarını saygıyla hürmetle minnetle yad ediyor, kendilerini Fatihalarımızla dualarımızla anıyoruz, mekanlarının cennet olmasını Allah`tan temenni ediyoruz. Bizim millet olarak, Avustralya`dan Sibirya`ya, Güney Kore`den Avusturya`ya, Myanmar`dan Yemen`e kadar kadar dünyanın dört bir yanına yayılmış, küçüklü-büyüklü şehitliklerimiz bulunuyor. Her şehitliğimiz bizim için değerli. O şehitlikler bizim için nedir biliyor musunuz? Bir hedeftir. Benim dedem Mehmet, buraya niye gelmiş? İşte bunu düşüneceğiz. O niye geldiyse biz onun için varız. Onun için bu yolda yürüyoruz. Gerek ülke içinde olsun gerek ülke dışında olsun, tüm şehitliklerimize sahip çıkıyoruz, onarıyoruz, onları ayağa kaldırıyoruz. 10 yıl içinde, şu Çanakkale`nin, şu Çanakkale şehitliklerinin görünümünü, manzarasını, hatırlayın o içler acısı halini nasıl değiştirip, burayı şanına yaraşır bir görüntüye kavuşturduysak, Myanmar`da, Kosova`da, Kudüs`te, Zigetvar`da da şehitliklerimize sahip çıktık, oraları da aynı şekilde, onardık, hamdolsun günlere kazandırdık.``

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çanakkale`ye yeniden bir başka heyecan ve ruh kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, TİKA, Kızılay, Yunus Emre Enstitüleri, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile dünyadaki şehitliklere de yepyeni bir ruhu ve anlayışı kazandırdıklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

``Milliyetçilik slogan atmak değildir. Milliyetçilik, şehitlerin hatırasına, şehitlerin mirasına sahip çıkmaktır. Bir vatansever ruhuyla milliyetperver ruhuyla sahip çıkmaktır. Biz kafatası milliyetçisi olmadık, olmayacağız. Bizim milliyetçilik anlayışımızda ne kavmiyetçilik ne ırkçılık, bunların hiç birisi yok. Biz bu ülkede Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Gürcüsüyle Abhazasıyla Romanıyla Boşnağıyla Arnavutuyla aklınıza ne gelirse yaratılanı Yaradan`dan ötürü seviyoruz ve bu yola böyle devam ediyoruz. Bizim yapımız, anlayışımız bu. Buradaki şehitlikte de gidin hepsini kucak kucağa görürsünüz. Gidin o şehitlikte Kars`tan gelen Mehmet`i görürsünüz, Edirne`den geleni görürsünüz, Makedonya`dan, Üsküp`ten geleni görürsünüz. Üsküp`ten, Bosna`dan geleni görürsünüz. Niye geldiler? `Türkiye`de bizim kardeşlerimiz farklı bir zihniyetle Haçlı dünyasının saldırısı ile karşı karşıya, varalım oraya gidelim` dediler ve bu topraklarda şehit oldular. Onun için burayı iyi anlayacağız, iyi okuyacağız. Bu şehitlikler bize tarihimizi anlatıyor, bu şehitlikler bize milleti milliyeti anlatıyor. Bu şehitlikler bize ufkumuzu, vizyonumuzu gösteriyor.``


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir