• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Suriyeli mültecilerin oturumlarını 'ülkeniz güvenli hale geldi' diyerek iptal ediyorlar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danimarka Hükümeti, Suriye’deki savaşın ardından ülkenin güvenli bazı bölgelerine dönülebileceğini belirtti.

Ülkenin Göçmen Bakanı Mattias Tesfaye, “Hükümetin politikası işliyor ve geri adım atmayacağım. Suriyeli mültecilere ikamet izinlerinin geçici olduğunu ve korunma ihtiyacı ortadan kalktığında bu iznin iptal edilebileceğini açıkladık“ dedi.

Danimarka Mülteci Konseyi ise , Şam bölgesini veya Suriye'deki herhangi bir bölgeyi mültecilerin geri dönmesi için güvenli sayılmasını kabul etmiyor.

Konsey genel sekreteri Charlotte Slente, “Bazı bölgelerde çatışmaların olmaması, insanların güvenli bir şekilde geri dönebileceği anlamına gelmiyor. Ne BM ne de diğer ülkeler Şam'ı güvenli olarak görmüyor” dedi.

Alt yapının tamamen çöktüğü, her geçen gün acil insani yardıma ihtiyaç duyan kişi sayısının arttığı, çatışmaların ve bombalı eylemlerin devam ettiği ülkede 'güvenli' bölgelerin neresi olduğu merak konusu oldu. Çatışmaların yaşanmadığı bölgelerde bile insanlar yetersiz gıda ve salgın hastalıklar sebebiyle yaşamını yitirirken bu karar, Suriyelileri hayal kırıklığına uğrattı. Şam rejiminin kontrolü altındaki bölgelerde ise geri dönenler tutuklanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir