• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
BDP Nevruz`da Barış Mesajları Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Kazlıçeşme`deki Nevruz kutlamalarında konuşan BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel, çözüm sürecinin barışla noktalanacağına inandıklarını belirtti.

Kazlıçeşme Meydanı`ndaki Nevruz kutlamalarına katılan Sebahat Tuncel, "Önümüzdeki dönem zorlu bir dönem. Yeni bir sürece başlıyoruz. Bu süreç, dışarıdan izleyeceğimiz bir süreç değil. Tam içinde olacağımız bir süreç. Bu süreç belki bizi çözüme, barışa götürecek. Biz buna inanıyoruz. Çözüm ve barış dışarıda izleyerek olmaz. İşte Nevruz alanını doldurarak olur. Bugün ki sloganımız, Kürdistan`a statü, Öcalan`a özgürlük ve Türkiye`ye demokrasidir." ifadelerini kullandı.

Sırrı Süreyya Önder ise "Halkların demokratik kongresi adına burayı dolduran, bütün temsiliyetlere, halkların temsilcilerine selam olsun. Hoş geldiniz. Nevrozunuz kutlu olsun. Barışa vesile olsun. Yeni bir sürece başlıyoruz. Adına barış masası diyorlar. Ama masada kotarılan bir şey değildi bu. Bütün Türkiye halklarının başta Kürt halkı olmak üzere, Ermenilerin, Süryanilerin, Kafkas halklarının Lazların mücadelesiyle yeryüzüne yazıldı. Hepinizin eseridir. Biz bir mücadelenin en acı sonuna geldik. Bundan sonra artık yeni Türkiye`yi bütün halklarla birlikte inşa etmenin zamanıdır. Tam bir demokrasi ile bu mücadelemiz tüm ezilen halkların kurtuluşunun sona ermesine kadar devam edecek." şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş da “Çözüm nasıl olacak diyenlere, işte Kazlıçeşme Meydanı’nda bütün ezilenler el ele vermişler. Bütün ötekiler, işte yüz binler, çözümün fotoğrafı budur, diyorlar. Bu alanda, Türküyle Kürdüyle, Lazıyla, emekçisiyle, genciyle yan yana yaşamaktır çözüm. Çözüm Kazlıçeşme Meydanı’ndaki duruştur. Bizler bu zamana kadar verdiğimiz bütün mesajlarda, Kürt sorunu, konuşarak müzakereyle çözülür dedik. Siz de bunun için binlerce defa yürüyüş yaptınız. Verdiğimiz mesajlarla meseleyi bu günlere getirmek istiyorduk. Kan akmasın diye, Türk gençleri, Kürt gençleri ölmesin diye uğraşıp durduk. Şimdi geldiğimiz nokta, bütün bu mücadelenin sonucudur. Keşke bu günlere, çok daha önce gelseydik. Yüzler, on binlerce gencimizi yaşamını yitirmeden bu barış sürecini müzakere ederek çözme anlayışını çözebilseydik. Geç olsa da böylesine bir süreci bütün bu gelişmelerin en anlamlı, en değerli gelişmesi olarak ifade ettik.” şeklinde konuştu.

Öcalan ile görüşmelerden bir kesimin rahatsız olduğunu belirten Demirtaş, “Birileri bu görüşmeden rahatsız oluyorlar. Neden Öcalan’la PKK ile BDP ile görüşmeler oluyor diyorlar. Bazıları Kandil’i dümdüz edelim diyor. Yaptığı çözüme bakar mısın? Sen siyasetçi misin, dozer operatörü müsün? Ankara’dan anlamak kolay geliyor tabi. Bu halkın evlatları ölmek ve öldürmek istemiyor. Bunu hala anlamadınız mı?” ifadelerini kullandı.

Süreci desteklediklerini belirten Demirtaş, “Bizler BDP olarak, hükümetin müzakereye dair attığı adımları destekliyoruz ve desteklemeye de devam ediyoruz. Biz AKP ile ittifak ya da seçim iş birliği yapmıyoruz. İktidar partisine karşı, her türlü demokratik muhalefet hakkımızı her zaman kullanmaya devam ederiz. Ama barış süreci, barışın dili, gençlerin birbirini öldürmeyeceği bir müzakere masasını da desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir