• DOLAR 32.572
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2439.874
  • ...
Evlat nöbetiyle geçen 2'nci Ramazan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır HDP İl binası önünde 591 gün önce Hacire Akar'ın başlatmış olduğu evlat nöbetine gün geçtikçe katılımlar artarken umutlu bekleyiş içerisinde olan aileler 2'nci Ramazan oruçlarını evlat nöbeti çadırında geçiriyorlar.

 

Tüm hava koşullarına rağmen HDP il binası önünü terk etmeyen aileler, oruçlu halde evlat nöbetlerini sürdürüyorlar.  

Oğlu Hamza Salim için evlat mücadelesini sürdüren acılı anne Zümrüt Salim, oğlunun mübarek Ramazan ayı içerisinde PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığını söyledi.

591 gündür oğlu Hamza için evlat mücadelesi verdiğini aktaran anne Salim "HDP İl binası önündeki 2'nci Ramazan ayını geride bıraktık. Allah'ın izni ile inşallah bu mübarek Ramazan ayında evlatlarımızı alacağız. Rabbim, HDP'den ahımızı bırakmasın. Bizler evlatlarımız için bu mübarek Ramazan ayında buradayız, evlatlarımızı almadan da gitmiyoruz." dedi.

HDP yöneticilerinin kendi çocuklarını dağa göndermek yerine Kürt halkının çocuklarını dağa gönderdiğini söyleyen Salim "HDP'li yöneticiler kendi çocuklarını, güzel ve bakımlı kolejlerde okutuyorlar. Bizim çocuklarımız ise dağda, mağaralarda aç ve susuz bir şekilde yaşıyor. HDP oğlumu Ramazan ayında, bayrama yakın bir zamanda kaçırdı. Biz hakkımız olan evlatlarımızı HDP ve PKK'den istiyoruz." ifadelerini kulandı.

Oğluna gelmesi için çağrıda bulunan anne Salim, "Eğer benim sesimi duyuyorsan kaç gel, teslim ol. Kaçın gelin yavrum. Bizlere destek verenlere sesleniyorum: 'Bu zalimlerin elinden evlatlarımızı almak için bizlere destek vermeye devam etsinler.' Bu mübarek Ramazan ayında sesimize ses olan bütün Müslümanlardan Allah razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir