• DOLAR 32.522
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2420.271
  • ...
SON DAKİKA
Resmi törenle halka ‘bedava patates’ dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUHSİN ŞENOL-DOĞRUHABER

Geçtiğimiz yıllarda çarşı pazarın en gözdesi patates- soğan ikilisi bu günlerde bedava dağıtılmasıyla gündemde. Alınan kararla halka ücretsiz dağıtılan patates ve soğan çuvallarıyla poz verilmesi ise tepki çekti.

RAMAZAN ÖNCESİ TAKDİR TOPLAMIŞTI

Fiyatların düşük olması ve üretimin fazla olması nedeniyle bu yıl patates ve soğan çiftçinin elinde kaldı.  Binlerce ton patates ve soğanın çördüğü haberleri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çiftinin elinde kalan patates, soğan ve çeltik Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alınarak halka ücretsiz dağıtılması kararı verildiÇiftçinin ve muhtaç ailelerin yüzü bu karar sonrası bir nebze de olsa gülmüştü. Zira patates ve soğan fakirin en önemli gıda kalemlerinden biriydi. Devletin böyle bir hamle yapması ramazan öncesi takdir toplamıştı.

‘RESMİ TÖRENLE BEDAVA PATATES’

Ancak bu hamleden sonra bazı mülki idare amirlerinin bu yardımı bir şova dönüştürmesi tepkilerin odağı oldu. Yardım alan ailelerin yüzleri gizlenmeden adeta resmi tören yapar gibi kameralar eşliğinde yapılan yardımlarda ‘muhtaçlar rencide edildi’ yorumları yapıldı. Kaymakam ve valiliklerin yaptığı ‘resmi törenle bedava patates’ şovuna muhalefetin yanı sıra iktidar partisinden de tepkiler geldi.

HALKTAN ÖZÜR DİLEMEK GEREKMİYOR MU?

Osmanlı’nın o nezaket dolu yardımlaşmasının hikâyelerde kaldığı, ‘Sağ elin verdiğini sol el görmemeli’ inceliğinin unutulduğu bu günlerde şov için malzeme yapılan halktan özür dilenmesi de gerekmiyor mu? Koronavirüs sürecinde özellikle denetimlerde tavır ve hareketleriyle halka tepeden baktıklarını her fırsatta hissettiren bazı mülki idare amirlerinin bu tavırları ise halk tarafından hoş karşılanmadığı ise çok açık. İlgililerin mutlaka bu konuya eğilmesi ve gereken adımları atması elzemdir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir