• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Anal sürtünme haram mıdır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Alimler ve Medreseler Birliği Fetva Kurulu’nun bir soruya binaen yayınladığı fetvada ‘Anal sürtünme haram mıdır?’ sorusuna yanıt verildi.

“…MUHAMMED'İN ÜZERİNE İNDİRİLENİ İNKÂR ETMİŞTİR”

Fetva Kurulu’nun yayınladığı fetvada, “Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'ın, “Eşine arkasından yaklaşan kimse lanetlenmiştir." (Müsned) hadisi şerifiyle anal ilişki yani kadına makadından yaklaşmak haram kılınmış ve büyük günahlardan olduğu belirtilmiştir. Yine Ebu Hureyre (radiyallahu anh), konuyla ilgili Efendimiz (aleyhissalatu vesselam)'dan şu hadisi aktarır:

Bir kimse, eşine hayızlıyken veya arkasından yaklaşırsa Muhammed'in üzerine indirileni inkâr etmiştir (Tirmizî, "Tahâret" 102, No: 135).

 Meselenin ehemmiyeti ve yapılan fiilin kötülüğüne binaen Sevgili Peygamberimiz, böyle bir üslup kullanmıştır. Yoksa, bu fiili işleyen kimse İslam dairesinden çıkmaz.

Bakara suresinde geçen “Kadınlarınız sizin ekinlerinizdir. Onlara dilediğiniz şekilde yaklaşabilirsiniz" (223) ayetine gelince; Yahudiler, kadınlara arkadan öne doğru yaklaşıldığında doğan çocuğun şaşı olacağı inancındaydılar. Bunun üzerine Allah (cc) bu ayeti indirerek söyledikleri sözün geçersiz olduğunu bildirdi (Ebüssuûd Efendi, İrşâdü’l-Akli’s-Selîm I, 470).

Kişinin üzerinde elbise veya iç çamaşırı varsa ya da bunlardan biri bulunmadığı halde kişi bu fiili işlemeyeceğinden eminse sürtünme vb. yollarla eşiyle oynaşmasında herhangi bir sakınca yoktur.” ifadelerine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir