• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
Irak Kürdistanı yönetimi Başika saldırısını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Neçirvan Barzani, Erbil Uluslararası Havalimanı ve Başika'daki Türkiye üssünü hedef alan yönelik saldırıların daha fazla gerilime ve Irak'ın istikrarsızlığına yol açacağına dikkat çekti.

Saldırıların Irak'ın ulusal çıkarlarını en üst düzeyde tehdit ettiğini vurgulayan Barzani, saldırıların sürekliliğini ciddiye almanın önemli olduğunu kaydetti.

Barzani, bölgesel yönetim ve Irak'ın bu tür saldırıların arkasındaki gruplarla mücadele etmek için uluslararası koalisyonun desteğiyle koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başbakan Barzani: Saldırıların arkasındaki terör grubunu en sert şekilde kınıyorum

Başbakan Mesrur Barzani de yaptığı açıklamada, terörist grupların son saldırıların hesabını vereceğini söyledi.

Barzani, "Bu geceki Erbil Uluslararası Havalimanı ve Başika'daki Türk askeri üssüne yönelik terör saldırılarını ve saldırıların arkasındaki terör grubunu en sert şekilde kınıyorum. Bu son saldırılar, ülkemizdeki güvenliğimizi ve Uluslararası Koalisyonla iş birliğimizi zayıflatmaya yönelik açık bir girişimdir." dedi.

Irak güvenlik güçleri bünyesinde resmi olarak faaliyet göstermeyen silahlı grupların Kürdistan Bölgesi sınırından çekilmesi gerektiğini dile getiren Başbakan Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Önümüzdeki günlerde Iraklı ve uluslararası ortaklarla bunu gerçekleştirmenin pratik yolları hakkında görüşmelerde bulunacağım. Bu gece Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ve Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ile bu kanunsuz grupları sorumlu tutma ortak hedefimizi tekrar teyit etmek için görüştüm. Bu kanunsuz grupları sorumlu tutma ortak hedefimizi tekrar teyit etmek için. Kürdistan halkına, bu saldırının arkasındaki terör örgütü mensuplarının eylemlerinden sorumlu tutulacağına dair teminat veriyorum." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir