• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
İslami Düğünlere Rağbet Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İnsanlığın yaratılış şekli ve yaşayış şeklini Allah belirler. Ancak Allah, insanların kendi hayatlarını dizayn etmeleri için de insana akıl ve irade vermiştir. İnsanoğlu bu iki nimetle kendi düzenini İslam ile birleştirebilir. Bunun en güzel örneği olarak düğünleri gösterebilir. İslami düğünlerin her geçen gün artması, halkın İslami düğünlere rağbetinin artmasının insanların kendi öz benliklerine dönmesi diye tabir eden Abdurrahim Timurtaş Hoca "insanlar artık kendilerini ve dinlerini tanımaya başladı. İradelerini İslam üzerine nakşetmeyi başardıklarını görebiliyoruz" dedi.

Ayrıca İslam`ı düğün faaliyetlerin de bulunan Grup Rahmet elemanlarından, İslami düğünlere olan rağbetin nedenlerini sorduk.

Düğünler İslami Ölçülere Uygun Olarak Yapmalı
Bu konuyu araba tekerleklerine benzeten Abdurrahim Timurtaş Hoca, "İslamiyet nasıl ki bir Müslüman`ın namazını, orucunu v.b ibadetlerini kapsıyorsa düğünlerin de İslami ölçülere uygun olarak yapılması lazım. Nasıl ki bir arabanın bir tekerleği başka bir arabaya uymuyorsa, bir müslümanın düğünlerini de cahili bir şekilde yapması Müslümanlığa uymayacak bir davranıştır. Bu nedenle Müslüman yaptığı düğünleri de İslam`a uygun bir biçimde yapmalı. Ayrıca cahili düğün yapan bir düğün sahibinin oraya gelen insanların günahlarını aldığını hatırlatan Timurtaş Hoca, "böyle insanların yaptığı düğünlerde önce kendisi günah kazanır daha sonra oraya gelen ne kadar insan varsa onların da günahlarını kendi üzerine alır " dedi.

Müslümanlar Kendi Özbenliklerine Artık Kavuşuyorlar
İslami düğünlerin yaygınlaşması kişinin aslına dönmesi olarak değerlendiren Timurtaş Hoca, "Bu zamanda insanlar artık yaşantılarını İslam`a göre değiştirme ihtiyacı hissediyorlar. Bu nedenle insanların yaşantılarını İslam`a göre uyarlayabildiğini görebiliyoruz. İnsanlar düğünlerini artık İslami bir yapı içinde yapmaya başlıyorlar. Bunun manası da insanların kendi özbenliklerine kavuşmaları, kişinin aslına dönmesi diye tabir edebiliriz. İnsanlar artık kaybettikleri değerleri yavaş yavaş alıyorlar. Bedüüzzaman Said Nursi`nin, "kötülükler kâfirlerindir iyilikler onların değildir, İyilikler de Müslümanlarındır, kâfirlerin değildir" demesi Müslümanlara ait olan birçok değerin şuanda başka ellerde olmasıdır" dedi.

Bu İnsanların İnançlarıyla Çok Oynadılar
Bazı insanların İslami düğünleri garip karşılamalarının normal olduğunu vurgulayan Timurtaş Hoca, "Bazı insanların bu etkinliklere yabancı kaldıklarını bu nedenle "Allah`ın adını söyleyip halay çekiyorlar, başımıza taş yağacak" ibarelerin de bulunuyorlar. Bunlar gayet normal olan durumlardır. Çünkü bu insanların inançlarıyla çok oynadılar, hala da oynuyorlar. Şimdi biz o insanlara diyoruz ki acaba kadın ve erkeklerin birlikte oynadıkları o oyunlarda başımıza taş yağmaz da böyle düğünlerde mi yağar? İnsanlar normal düğünlerde resmen zina işliyor. Ama İslami düğünlere baktığımız vakit hiç de öyle olacak bir durum söz konusu değil. Çünkü erkeklerin ve bayanların ayrı olması insanların girebileceği büyük bir günahtan koruyor" dedi.

Yaz Boyunca Boş Durmuyoruz
Kendilerine birçok yerden davet geldiğini söyleyen Grup Rahmet elemanlarından Zafer Yaren "İnsanların İslam`a olan rağbeti görmemek mümkün değil. Çünkü yaz boyunca boş durmuyoruz. Bazen bir haftada iki-üç düğüne bazen de dört düğüne gittiğimiz oluyor. Bunun bu şekilde olması bizim için yorucu ama yine de mutlu oluyoruz. Çünkü bu şekilde insanların İslam`a olan bağlılıklarının arttığını görüyoruz, bunu gördükçe de, yorgunluğumuzu hissetmiyoruz" dedi.

Düğünler Geleceğe Açılan Hayırlı Bir Kapıdır
Düğünler içerisinde en çok rağbet gören ve 16 yaşında okuduğu ilahilerle teveccüh kazanan İbrahim Öztunç İslami düğünlerle ilgili düşüncelerini şu şekilde anlattı: "Düğünlerde ilahi söylediğim için mutlu oluyorum. Böyle düğünlere bir nebze de olsa katkı sağlıyorsam bu bana yeter. Ayrıca düğünler geleceğe açılan hayırlı bir kapıdır. Biz istiyoruz ki, bu kapıdan girecek insanların düğünleriyle beraber hayatlarının da güzelleşmesidir" diye konuştu.

En Büyük Ödül Vesile Olmak
İslami düğünlere maddi çıkar sağlamak için gitmediklerini belirten Ömer Teymur, "Biz sadece Allah rızasını kazanmak için gidiyoruz. Eğer bu yolda insanların karşısına çıkıp bazı hayırlara vesile oluyorsak en büyük ödül bizim için budur. Bizleri en çok mutlu eden insanların düğünlerini bu hayırlı yoldan geçirmeleri, Allah`ın kuralları içerisin de yapmaları " dedi.

İslami Düğünlerin Artması Sevinçtir
Bazı kesimlerin böyle düğünlere soğuk baktığını ifade eden Rıdvan Arslan, "Bunlar az bir kesim insandır. Tek gerekçeleri, `düğünlerimiz ömürde bir defa oluyor, onun şen şakrak geçmesi daha güzel` demek oluyor. Bu düşünce de yanlış bir düşüncedir. Çünkü ömürde bir defa olan bir şeyin yani evliliğin başlangıcı olan düğünün hayırlı bir şekilde olması daha güzeldi. Böyle insanlara rağmen İslami düğünlerin çoğalması bizi mutlu ediyor " şeklinde konuştu.

Burhan Teke - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir