• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
DSÖ’den diyabet açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Küresel Diyabet Sözleşmesi"nin lansmanı vesilesiyle bir açıklama yayınladı.

4 KATINA ÇIKTI

Yazılı açıklamada, "Diyabet konusunda acil önlem alma ihtiyacı her zamankinden daha açık" ifadesini kullanan  Ghebreyesus, “Son 40 yılda şeker hastası olanların sayısı dört katına çıktı" dedi.

ERKEN ÖLME RİSKİ ARTIYOR

Erken ölme riskinin düşmek yerine arttığı tek büyük bulaşıcı olmayan hastalığın diyabet olduğuna dikkat çeken Ghebreyesus, "Covid-19'dan dolayı hastanede ağır hasta olarak yatan insanların büyük bir kısmında diyabet var" dedi.

İNSİLÜN PAZARINA 3 ŞİRKET HAKİM

Uygun fiyatlı insüline erişimi artırmanın aciliyetine dikkat çeken Ghebreyesus şöyle dedi:

"En acil çalışma alanlarından biri, düşük ve orta gelirli ülkelerde diyabet teşhis araçlarına ve ilaçlarına, özellikle insüline erişimi artırmaktır,

DSÖ'nün 2019'da insülinin ön yeterliliği için pilot programın başlatılması önemli bir adım olmuştur. Şu anda insülin pazarına üç şirket hakimdir. Daha fazla üretici tarafından üretilen insülinin ön yeterliliği, şu anda talebi karşılamayan ülkelerde kalite garantili insülinin bulunabilirliğini artırmaya yardımcı olabilir. Buna ek olarak, ülkelerin karşılayabileceği fiyatlarla talebi karşılamaya yardımcı olabilecek yollar hakkında insülin ve diğer diyabet ilaçları ve tanı araçları üreticileri ile görüşmeler halihazırda devam etmektedir."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir