• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
Ürdün siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerini kınadığını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işgalcilerin ihlallerinin kabul edilemez olduğunu ve kınamayı gerektirdiğini belirtirken, Müslümanların duygularının provoke edildiğini, bu tür ihlallerle siyonist işgalcilerin, Mescid-i Aksa'nın hürmetinin yanı sıra yasal ve tarihi statükosunun ihlal edildiğini belirtti.

Siyonist rejimin, Kudüs'te işgalci bir güç olarak bulunduğunu hatırlatan el-Fayiz, işgal rejiminden, uluslararası kanunlara göre sorumluluklarına bağlı kalmasını ve bu gibi gayrimeşru ihlallerine son vermesini talep etti.

Açıklamada, Aksa’nın 140 dönümlük bir alana sahip olduğu ve burada sadece Müslümanların sözünün geçtiği hatırlatılarak, tarihe ve kanunlara saygı gösterilmesi çağrısında bulunuldu.

Siyonistler, Mescid-i Aksa’nın kuzeybatısındaki El-Esbat (Aslanlı) Kapısı’nın yakınlarında oruçlu Kudüslüler için tahsis edilen iftar yemeklerine el koydu.

Yerel kaynaklar, işgal askerlerinin, iftar için hazırlanan yemeklere el koymasına tepki gösteren Filistinlilere müdahale ettiğini ve birkaç kişiyi darp ettiğini aktardı.

Bununla da yetinmeyen işgal polisi, Ramazan ayının ilk gününde ilk iftarın yaklaşmasıyla beraber Mescidi Aksa'daki hoparlörün kablosunu kesip akşam ezanının okunmasını engelledi. (İLKHA)

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir