• DOLAR 32.503
  • EURO 34.611
  • ALTIN 2480.433
  • ...
Van'ın kırsal mahallelerinde bahar temizliği başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Tertemiz Köyler Projesi” adı verilen çalışmanın, İpekyolu ilçe sınırlarında yer alan tüm kırsal mahallelerde yapılacağı belirtildi.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın talimatları doğrultusunda, kırsal Mahallelerde başlatılan bahar temizliği; mıntıka, yıkama, süpürme, hafriyat ve kül temizliğinden oluşuyor. Sarmaç, Kavuncu ve Karpuzlan Mahallelerinde başlatılan bahar temizliğinin, her köyde 2 gün şeklinde devam edeceği öğrenildi. Amaçlarının temiz bir çevre ve insan sağlığının korunması olduğunu belirten İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Nurses, kent merkezi ve kırsal mahalle ayırımı yapmaksızın çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini, temizlik çalışmalarının da aralıksız bir şekilde süreceğini ifade etti.

“Tertemiz Köyler Projesi” adı verilen bahar temizliği çalışmalarında okul ve camiler de unutulmuyor. Okullar temizlendikten sonra dezenfekte edilirken; Camilerde ise halı yıkama, süpürme ve detaylı iç temizlik sonrası dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiriliyor. 

İpekyolu Belediyesi yetkililerinden yapılan açıklamada, “Ekiplerimiz gece gündüz, kırsal ya da kent merkezi ayrımı yapmaksızın, temiz bir çevre çalışmalarına devam edecek. Belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışırken, vatandaşlarımızdan da ricamız, çevrelerini kirletmesinler, çöplerini çöp kutularına atsınlar. “denildi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir