• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
Zeugma motifleri sofra takımlarını süsleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ev eşyaları üretimi yapan bir firma iş birliğinde oluşturulan “Zeugma Serisi”nin basın tanıtım toplantısı yapıldı.

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’nde yapılan toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, yürütülen çalışmalar için teşekkür ederek serinin beğeni toplayacağını aktardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep'in kültürel mirası olan Zeugma mozaiklerinin tanınırlığının arttırılmasının hedeflendiğini aktardı.

Gaziantep’in hem gastronomisi hem kültürel mirası hem de coğrafyasıyla bütün uluslararası alanlarda kendinden söz ettirdiğini belirten Şahin, “Bu müzede Roma Dönemi’nin en ihtişamlı sofralarının hazırlandığı, en gösterişli yemek takımlarının, banyolarının yapıldığı muhteşem bir medeniyet var be biz onların taşıyıcısıyız. Gaziantep 5 Antik Kenti olan ve UNESCO’ya girmeyi başaran bir şehir. Müzeler şehri burası. Buraya baktığımızda kültürel miras bizim zenginliğimiz. Özellikle pandemi sürecinde şunu gördük ki artık tek başına ekonomik kalkınma zenginlik göstergesi değil. Altın ve petrol miktarı zenginliği belirlemiyor. Ne kadar tedarik zincirin var, ne kadar kendi kendine yetiyorsun ve ne kadar kültürel mirasın var. Bunlara bakılıyor. İşte en zengin olan bölgelerden biri biziz. Anadolu büyük bir hazine, açık hava müzesi.” dedi.

Mozaiklerde büyük bir medeniyetin, büyük bir tasarımın ve hikâyenin olduğunu ifade eden Şahin, “Şimdi biz bunları sofralara taşıyoruz. Sofra; lezzet, paylaşma, mutluluk, kardeşliktir. Bugün geçilen zor dönemde, ağır şartlarda gelip bizimle bu güzelliği paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Sizinle birlikte bunu dünyaya tanıtacağız. Yemek, sofra diyerek geçmeyin, bu istihdam, ihracat üreten bir alandır.” diye konuştu.

Firmanın Ceo'su Fatih Karaca da Zeugma mozaiği motiflerini ürünlerine desen olarak işlemekten dolayı gurur duyduklarını ifade etti. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir