• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
HÜDA PAR`dan Mardin`de Görkemli Açılış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - İl Başkanlığı binasının açılışı için yaklaşık 200 araçlık bir konvoy hâlinde Mardin merkezde kısa bir tur atan halk, ardından teşkilat binasının önünde bir araya geldi.
 
Açılışa HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, parti kurucu üyeleri, çevre il ve ilçe başkanları ile beraber büyük bir kalabalık katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışın selamlama konuşmasını HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman yaptı.
 
Konuşmasında açılışa gelen halkı selamlayan Akman, "Öncelikle HÜDA PAR il Teşkilatımız Mardin ilimiz için hayırlı olsun. Hür Dava Partisi ülkenin siyasetinde ve geleceğinde büyük rol oynayacak ve Cenab-ı Allah`ın izniyle hayırlı hizmetlere vesile olacaktır inşallah" dedi.
 
Konuşmasının devamında, "Bize yakın ve uzak tüm siyasi partilerden farklı bir yol izleyeceğiz. Geçmişte bazı partilerin yaptığı gibi halkımıza boş ve yalan vaadlerde bulunmayacağız ve diğer tüm partilerden farklı olacağımızı ilan ediyoruz" dedi.
 
Kürtlerin kimlikleri, dilleri ve dinleri inkar edildi
Akabinde açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Allah`a hamd, Hz. Muhammed (SAV)`e salat ve selam getirdikten sonra coşkulu kitleyi selamladı.
 
Yılmaz konuşmasında, yüzyıllar boyunca bu topraklarda farklı kavimlere sahip insanların beraber kardeşçe yaşadıklarını belirterek, "Gelin görün ki bir yerde kopukluk oldu ve ondan sonra insanlarımız Kürt, Türk, Arap diye birbirine kırdırılmak istendi. Yetmedi inkar ve asimilasyon politikalarıyla, Ulus-Devlet anlayışının benimsenmesi ve dayatılması sonucu diğer kavimler ve müslümanlar yok sayıldı. Kimlikleri, dilleri, dinleri inkar edildi. İşte bozulma nereden başlamışsa o noktaya dönüp bakmak ve oradan başlamak lazım" ifadelerini kullandı.
 
Sorun sistemin Ulus-Devlet anlayışında ve yanlış uygulamalarında
Bütün sorunun sistemin Ulus-Devlet anlayışı ve yanlış uygulamalarında olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Sistemin halkın dinine ve diline karşı olduğunu gösteren bu projelerin terk edilmesi gerekiyor. Rabbimize şükürler olsun, bugün gelinen nokta da Ulus-Devlet projesi iflas etmiştir. İnkar politikaları bitmiştir. Asimilasyonun da bitmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Mardin Merkez İlçe Başkanı İsmail Çevik Arapça bir dua yaptı.
 
HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Siyasi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel ve Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman tarafından açılış kurdelesi kesildikten sonra gelen tebrikler kabul edildi.
 
Genel Başkan Hüseyin Yılmaz basın mensuplarının "Yeni Anayasa hakkında ne düşünüyorsunuz" ve "Teşkilatlanma çalışmalarınız batıda da sürecek mi" gibi sorularına cevap verdi. (Masum ERDEN - İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir